Terenul, in valoare de cateva milioane de euro, potrivit surselor ZF, a fost achizitionat de investitor de la mai multi antreprenori locali.
Pe terenul cumparat de Clariant au au funcţionat anterior fabrici de ulei şi de zahăr, care au fost demolate, iar platforma a fost dezafectată. 
Pe acest teren elveţienii vor incepe in acest an constructia unei fabrici de biocombustibil, investiţia fiind anunţată din toamna anului trecut de grup, producţia urmând să fie demarată în 2020.
Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 50.000 de tone de biocombustibil pe an, urmând a folosi ma­terie primă din România, precum paie de grâu şi din alte cereale. 
Grupul Clariant, cu afaceri anuale de circa 5,5 mld. euro şi peste 18.000 de salariaţi, este prezent în peste 50 de ţări. În România, grupul şi-a înfiinţat compania în 2016, în vara aceluiaşi an entitatea Clariant Products primind o majorare de capital de 23 mil. euro. Aceeaşi firmă aplicase pentru ajutor de stat în valoare de 15 mil. euro în 2016, dar nu a primit banii. (sursa: zf.ro)