Administratorul judiciar al companiei este Casa de Insolvenţă Transilvania, care a mai avut sau are în portofoliu insolvenţe din zona construcţiilor, aşa cum a fost constructorul giurgiuvean Romstrade.

 

Baumix, o companie fondată în 2003, şi-a schimbat denumirea în Patru Mâini în urmă cu doi ani. Cu o fabrică la Ploieşti, compania a înregistrat în 2013 afaceri de circa 23 de milioane de lei (5,2 milioane de euro). Printre competitorii Baumix pe piaţa locală se numără Henkel, Baumax sau AdePlast.

 

Industria construcţiilor s-a confruntat în anii de criză cu un declin de circa 45%, fiind unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei. În acest context, multe firme care activează în acest domeniu au fost nevoie să-şi ceară insolvenţa sau chiar să pună lacătul. Printre marile firme din zona construcţiilor care au intrat în insolvenţă în ultimii ani se numără şi Romstrade, Tehnologica Radion sau Confort.

 

De altfel, Asociaţia România a Antreprenorilor de Construcţii spunea recent că una din şapte firme din industria construcţiilor a intrat în insolvenţă în ultimii ani. (sursa: zf.ro)