Aceasta va fi o investiție de tip greenfield pentru productia de componente electronice pentru industria de automobile. Reprezentanții companiei s-au întâlnit cu Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, pentru a discuta despre planurile lor în țară.

“Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinaţie pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât şi de potenţialul resursei umane specializate. ”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Potrivit planurilor companiei, noua fabrica ar trebui să devină operațională în 2020 și va crea până la 370 noi locuri de muncă.

Fabrica actuală a Calsonic Kansei din România are 630 de angajați. Compania este unul dintre cei mai mari producători de piese de schimb din lume care lucrează cu producători precum Daimler, Mitsubishi și alianța Renault-Nissan.

“Sectorul automotive din ţara noastră cunoaşte o creştere semnificativă, intenţia companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcţiei bune pe care acest domeniu industrial o are în România. Perspectivele de creştere sunt certe şi ca ministru pentru mediul de afaceri urmăresc să facilitez multiplicarea investiţiilor prin creşterea amprentei investiţionale a actualelor companii ce activează în această zonă cât şi prin atragerea de noi investitori în acest sector performant”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Grupul japonez are 22.000 de angajați în întreaga lume, iar în Europa compania are plante în Regatul Unit, Spania, Franța, Germania și Rusia. (Sursa: zf.ro)