Producatorul de apa minerala Bilbor Mineral Water, parte din grupul United Romanian Breweries Bereprod, a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Ilfov a admis cererea formulata de firma Marsim International. "Califica cererea de deschidere a procedurii insolventei formulata de creditorul SC Marsim International SRL ca declaratie de creanta si dispune trimiterea sa administratorului judiciar provizoriu pentru a fi analizata. Admite cererea debitorului SC Bilbor Mineral Water SRL (...) In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa deschide procedura generala impotriva debitorului Bilbor Mineral Water SRL", se arata in solutia instantei, citata de Mediafax.

 

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnata Casa de Insolventa Transilvania, filiala Bucuresti, iar prima sedinta a adunarii generale a creditorilor a fost stabilita pentru 17 aprilie 2015. Bilbor Mineral Water a fost lansata in 2009 si presupus o investitie initiala in valoare de peste 10 milioane de euro in constructia unei fabrici in localitatea Bilbor, din judetul Harghita, la 12 kilometri de Borsec.

 

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, cifra de afaceri a Bilbor Mineral Water a scazut in 2013 cu 22% comprativ cu anul anterior, la 7,65 milioane lei (1,73 milioane euro), iar pierderile s-au redus cu 62%, la 1,1 milioane lei (circa 250.000 euro), dupa ce in anii anteriori inregistrase cresteri. Pe langa Bilbor, URBB are in portofoliu marci de bere precum Tuborg, Carlsberg si Skol si sucurile Granini. (sursa: wall-street.ro)