Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezența ministrului de resort, a reprezentanților constructorului și a șefului CNAIR.

Durata de execuție a lucrărilor se întinde pe 24 de luni, din care șase luni vor fi alocate proiectării. Garanția de execuție a lucrării este de 48 de luni.

Potrivit contractului, sectorul de autostradă se întinde pe 6,3 km, la care se adaugă 3,7 km de drum național la 4 benzi, cu separator median.

Sectorul Râșnov — Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic — Brașov), parte integrantă a autostrăzii București — Brașov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.

Tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA. (sursa:  AGERPRES)