Cele trei loturi (I, II şi IV) au lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri şi respectiv 16,6 km. Şoferii vor putea circula pe autostradă de la Orăştie până în localitatea Cunţa din judeţul Alba, după care urmează o porţiune încă nefinalizată, până la Sălişte (judeţul Sibiu), şi în continuare lotul IV al autostrăzii, până la Sibiu.

Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova au inaugurat tronsonul IV al Autostrăzii Sibiu- Orăştie, în timp ce în zonă câţiva tineri au afişat pancarte cu mesajele “Ne mândrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace” şi “Aşteptăm cu interes cel de-al XV-lea Congres”. Premierul Victor Ponta a ajuns în această după-amiază, la intrarea pe Autostrada Sibiu-Orăştie dinspre Sibiu, pentru a inaugura lotul patru al acesteia. Aici, el a fost aşteptat, printre alţii, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi de ministrul Dan Şova, împreună cu care a tăiat panglica.

 

La eveniment au asistat şi prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, şi primarii din localităţile aflate pe traseul autostrăzii din judeţul Sibiu. După tăierea panglicii, premierul le-a spus în glumă reprezentaţilor firmelor constructoare: “E făcută lucrarea, acum putem să o şi plătim”. “Pentru regiune, pentru toţi cei pe unde trece autostrada, din punct de vedere economic, rezultatele se vor vedea curând. Infrastructura de transport înseamnă sprijin pentru fiecare şi acum este foarte bine că avem această autostradă, mai ales că ştiţi ce păţea fiecare comună prin care trecea drumul naţional”, a spus Ponta.