In acest context, Mihai Tudose, seful Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, s-a intalnit cu o delegatie a companiei chineze Junlun Petroleum CO LTD, condusa de presedintele Consiliului de administratie, Xie Changqing.

 

"Compania chineza si-a reiterat interesul de a se implica in procesul de vanzare a Oltchim SPV, urmand ca, in urmatoarele zile, o echipa de experti a Junlun Petroleum CO LTD sa efectueze o analiza tehnica la Oltchim. Evaluarea tehnica are ca scop fundamentarea investitiei pe care partea chineza ar urma sa o faca in Romania. Astfel, va fi elaborat un plan de dezvoltare a societatii, care sa cuprinda inclusiv introducerea de tehnologii si produse noi, destinate pietelor externe", se mentioneaza intr-un comunicat.

 

Cu aceasta ocazie, ministrul Mihai Tudose si-a exprimat dorinta realizarii unor pasi concreti in finalizarea acestui proiect si i-a asigurat pe partenerii chinezi de intregul sprijin al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului. Demnitarul a precizat ca, "datorita managementului societatii, Oltchim a devenit mai atractiva, trezind interesul de principiu si altor investitori".

 

La intalnire au participat administratorii judiciari si administratorul special ai companiei aflate in insolventa, dar si managementul combinatului Oltchim. Administratorul judiciar a reamintit ca, in primul semestru din 2015, Oltchim S.A. a inregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare din ultimii patru ani, iar cifra de afaceri a societatii a crescut cu 35%, fata de aceeasi perioada a anului 2014.

 

Mai mult, strategia Oltchim s-a axat pe recastigarea increderii clientilor majoritari externi, astfel ca, in prezent, valoarea exportului reprezinta peste 70% din cifra de afaceri a societatii. "Reprezentantul delegatiei chineze, Xie Changqing, si-a exprimat increderea ca, impreuna cu autoritatile din Romania si autoritatile din China vor face posibila preluarea combinatului chimic de la Ramnicu Valcea si transformarea companiei intr-o afacere de succes", mai precizeaza comunicatul.

 

Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa in ianuarie 2013 si se afla in proces de reorganizare. Statul roman este actionar majoritar si detine prin Ministerul Economiei, Comertului si Turismului 54,8% din combinat. (sursa: ordineazilei.ro)