Coindu România SRL, deţinută de compania portugheză cu acelaşi nume, a achiziţionat un teren cu o suprafaţă de 4,5 hectare în zona Aeroport din Drobeta Turnu Severin pentru construcţia noii fabrici şi va realiza investiţiile necesare pentru utilităţi.

 

Lucrările vor începe în perioada imediat următoare, iar primele angajări se vor face în această toamnă. 1.200 de locuri de muncă Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, firma va investi 5 milioane de euro în clădiri şi 5 milioane în ceea ce înseamnă zonă tehnică, aparatură.

 

„În momentul acesta este prima investiţie serioasă în zonă, după Revoluţie, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă. Este vorba despre aproximativ 1.200 de locuri de muncă şi eu cred că acest lucru pentru Drobeta Turnu Severin şi pentru judeţul Mehedinţi este o veste foarte bună“, a declarat Marius Screciu.

 

În toamna anului 2014, în fabrică ar urma să lucreze 450 de persoane, iar în 2015 vor fi angajate alte 800 de persoane. „În prima fază vor fi 400-450 de locuri de muncă. Din discuţiile cu dânşii, se pare că au mai avut câteva încercări la Iaşi şi la Alba Iulia. Au proiectul de autorizaţie în lucru. În momentul în care PUZ-ul este aprobat, imediat putem să cerem un certificat de urbanism şi să obţinem o autorizaţie de construire. Le-am spus că putem să demarăm lucrările pentru alimentarea cu apă, canalizare şi energie electrică, pentru că este proprietarul terenului“, a declarat Alexandru Băleanu, ahitect în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin.

 

Compania portugheză mai deţine încă o fabrică în România, în Zona Liberă Curtici-Arad. Potrivit datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor, Coindu România a înregistrat în 2013 un profit de 9,35 milioane de lei (2,1 milioane de euro), la o cifră de afaceri de 233 de milioane de lei (52 de milioane de euro) şi 1.45 de salariaţi. (sursa: adevarul.ro)