Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota şi a lotului II al Autostrăzii Nădlac-Arad, că nu a ţinut un discurs la eveniment, pentru că, fiind vorba de un proiect cu finanţare europeană, a preferat să îl lase să vorbească pe ministrul Fondurilor Europene.

 

"Anul acesta se dau în folosinţă loturile până la Lugoj şi lotul I după Lugoj, iar anul viitor, din Ungaria până dincolo se Sibiu se va merge pe autostradă. Bucata cea mai grea şi importantă, Sibiu-Piteşti, a fost aprobată ieri (vineri - n.r.) şi este pe primul loc în proiectele de infrastructură finanţate de Comisia Europeană. S-au finalizat contestaţiile şi s-a făcut studiul de fezabilitate", a afirmat Ponta.

 

Premierul a spus că ultimele 24 de ore sunt foarte importante pentru România, pentru că vineri s-a semnat contractul pentru o finanţare de 12 miliarde de euro pentru infrastructura din România.

 

"În plus, de azi (sâmbătă - n.r.), pentru prima dată în istoria noastră suntem conectaţi prin autostradă de Uniunea Europeană. Vreau să rămânem, acest guvern, nu doar cu faptul că am dat pensii, salarii şi am scăzut TVA. În sfârşit, după 25 de ani, se fac lucruri concrete pentru infrastructura din România", a spus el.

 

Întrebat de jurnalişti despre alte subiecte, premierul a refuzat să răspundă la orice altă întrebare, spunând că este supărat că presa din România nu a scris vineri despre finanţarea de 12 miliarde de euro obţinută.

 

"O să vă dezamăgesc foarte tare, dar având în vedere că ieri nu s-a vorbit deloc în presă despre 12 miliarde de euro primiţi de România, s-a vorbit despre altceva, pentru că eu am vorbit de altceva, azi nu mai fac greşeala aceasta şi vorbesc doar despre infrastructură, ca să fiţi obligaţi voi să vorbiţi despre ce e important, să vorbiţi despre autostrăzile din ţara asta, după care, de luni, ne întoarcem la problemele politice", a spus Ponta.

 

Întrebat despre numirea noului ministru al Transporturilor, Ponta a spus că este convins că preşedintele Klaus Iohannis se va pronunţa în perioada următoare.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, şi vicepremierul ungar Semjen Zsolt au tăiat, sâmbătă, panglica inaugurală a Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, la eveniment fiind prezent şi premierul Victor Ponta. (sursa: mediafax.ro)