Portofoliul de active a fost preluat de la companiile Tristan Capital Partners și VGP, având o valoare tranzacţională de peste 523 de milioane de euro. Această tranzacție vine la o lună după achizițiile P3 din Italia, la care se adaugă celelalte achiziţii de la începutul acestui an.

 

Portofoliul achiziţionat de P3 constă în 11 parcuri logistice, cu un total de 58 de hale, acest pachet incluzând şi terenuri care oferă potențial pentru dezvoltarea altor 125,000 m2 de spații logistice.  Prin această tranzacție, P3 va oferi clienților săi o platformă de peste 2,4 millioane de m2 de spații pentru depozitare în Europa.

 

Ian Worboys, CEO-ul P3 a declarat: “Această investiție continuă strategia noastră de expansiune și plasează P3 în topul proprietarilor de centre logistice la nivel de Europa. Cehia este o piață strategică pentru noi, deoarece se află la intersecția principalelor rute de transport între Europa de Vest, Centrală și cea de Est. Activele recent tranzacţionate sunt situate în locații logistice de primă clasă și sunt printre cele mai moderne din Europa. Prin adăugarea acestor active la cele existente, P3 deține acum una dintre cele mai mari rețele de parcuri logistice din Europa, astfel că vom putea oferi clienților noștri mai multe opțiuni de expansiune.”

 

Parcul logistic Horní Počernice din Praga, unul dintre cele mai mari din Cehia, reprezintă aproximativ jumătate din întreg portofoliul nou achiziționat de către P3. În acest moment, există numeroase cereri de spații în acest parc de la diverși clienți din sectorul de retail, în special de la cei activi în e-commerce, deoarece parcul oferă acces direct către centrul orașului Praga, care se află la numai 10 minute de condus. Horní Počernice are conexiuni foarte bune cu restul Cehiei, dar și cu Germania sau Polonia, prin intermediul rețelei de soșele de centură, de care dispune capitala cehă. Parcul logistic oferă, de asemenea, posibilitatea de expansiune, având terenuri cu autorizații pentru construirea a încă 69,000 m2 de spații la cheie.

 

 Restul proprietăților achiziționate însumează 27 de centre de distribuție de clasa A, situate în locații strategice din Cehia precum Plzen, Liberec, Hradec Kralove și Olomouc. Aceste parcuri logistice beneficiază, de asemenea, de bune conexiuni de transport cu Germania, Polonia și Slovacia, și dispun de un portofoliu diversificat de chiriași. O mare parte dintre aceștia sunt furnizori de top pentru industria auto din Europa. (Sursa: PointPark Properties)