Totuși, perspectivele sunt incerte, deoarece mai multe tranzacții mari au fost fie înghețate, fie anulate. La polul opus, piața locală a terenurilor continuă să încheie tranzacții, înregistrând un interes semnificativ.

2020 era așteptat să fie cel mai bun an din ciclul post-criză pentru piața de investiții imobiliare din România, spun consultanții Colliers International, dar contextul pandemiei a încetinit performanța în prima jumătate a anului. În același timp, mai multe tranzacții mari, care depășesc 100 de milioane de euro, inclusiv una care ar fi stabilit un record pentru piața locală în ceea ce privește dimensiunile, au fost amânate în contextul actual sau chiar au fost anulate.

Previzibilitatea fluxurilor de venituri rămâne cea mai mare problemă pe termen scurt pentru birouri și hoteluri, în special. Cu toate acestea, acum există mai mult capital ca niciodată datorită injecțiilor de lichidități de la băncile centrale și programelor fiscale din partea guvernelor. În consecință, există o posibilitate mare ca activitatea de investiții se va întoarce odată cu revenirea ocupării în jurul nivelurilor normale, spune Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services la Colliers International. (sursa: Colliers)