Cele mai multe spații industriale și logistice au fost închiriate în orașe regionale, unde s-au tranzacționat 61% din totalul de 
29.000 mp, predați clienților în primele trei luni din 2019. Restul de 39% au fost tranzacționați în parcurile situate în zonele limtrofe capitalei.

Andrei Jerca, Account Director Industrial Services al CBRE Romania, consideră că digitalizarea și creșterea segmentului de comerț electronic reprezintă două dintre cele mai importante direcții pe segmentul spațiilor industriale și logistice, în 2019.

 “Din analizele noastre, în următoarea perioadă va crește numărul dezvoltărilor speculative și semi-speculative, iar la nivelul capitalei se conturează apariția de noi poli, în afară de zona de vest. Astfel, în plus față de transformarea Ștefăneștiului, în partea de nord, în cel de-al doilea pol logistic din vecinătatea Bucureștiului, ne așteptăm și la definirea zonei de est, în apropierea autostrăzii A2, ca cel de-al treilea punct fierbinte pentru dezvoltatori”, a conchis Andrei Jerca. 

În T1 2019, au fost construiți 109.000 mp de spații industriale și logistice, iar până la finele lui 2019, a fost anunțată livrarea mai multor proiecte în țară, care totalizează circa 620.000 mp. Stocul modern de spații industriale și logistice a atins 3,85 milioane metri pătrați la nivel național. Din această suprafață, 44% este situată în apropierea Bucureștiului, 24% în partea de vest și nord-vest a țării, 16% în sud și 14% în zona centrală a României. Moldova rămâne în continuare regiunea cu cele mai puține dezvoltări pe acest segment, cu doar 2% din suprafața totală de spații industriale și logistice.  (sursa: CBRE)