Analiștii consideră că perspectivele sunt promițătoare, deoarece randamentele pentru birourile de clasă A din România se ridică la 7,5%, față de 5,5% în Polonia sau 4,85% în Republica Cehă.

Investitorii s-au concentrat pe sectoarele retail și industrial din România, cu tranzacții record între 40 și 100 de milioane de euro. Acestea provin din Africa de Sud, China sau Belgia. Globalworth, cel mai mare investitor de pe piața românească, și-a diversificat portofoliul cu noi proprietăți industriale.

Preluarea clădirii de birouri Polona 68 de către Smartown Investments a fost cea mai mare tranzacție înregistrată pe piața de birouri din România în primul trimestru al acestui an, cu peste 15 milioane de euro. În al doilea trimestru al anului, grupul maltez Hili Properties a achiziționat ArtGroup Business Center, cu 30 de milioane de euro. 

„Ne așteptăm ca în urmatoarele 24 de luni să poată fi achiziționate produse mai atractive, deoarece va exista o creștere constantă a stocului de spații de birouri (condusă  de Portland Trust, Skanska, Globalworth și proprietari austrieci) și de închirieri (Amazon, IBM, Bitdefender). Tranzacțiile semnificative din prima jumătate a anului 2017 au arătat încrederea investitorilor în piața imobiliară industrială și în economia țării în general”, spune Codrin Matei, partener și director al departamentelor de birouri și investiții la Crosspoint Real Estate, care lucrează în parteneriat cu Savills. (sursa: profit.ro)