Noua unitate va angaja încă 300 de persoane, în plus față de cei 670 care lucrează deja în fabrica producătorului din Otopeni.

Fabrica din Otopeni va produce rezerve de tutun destinate produsului de încălzirea a tutunului IQOS. IQOS încălzește unități de tutun special concepute pentru a elibera vapori care conțin nicotină cu aromă fără arderea tutunului.

Procesul de transformare a fabricii din România a început prima fază în acest an și implică instalarea de noi echipamente. Compania se așteaptă să transforme complet fabrica din Otopeni cu adăugarea unei noi unități de procesare a tutunului până în 2020.

O parte din producție va acoperi nevoile pieței locale, iar restul va fi exportat, în principal către Uniunea Europeană. Se estimează că piața locală are câteva zeci de mii de utilizatori ai IQOS. Compania are aproape 3 milioane de utilizatori IQOS din întreaga lume.

„Avem plăcerea de a anunţa decizia noastră de investi peste 490 mil. euro într-o nouă fabrică. În câteva luni de acum, în Otopeni vom produce rezerve de tutun pentru IQOS, un proiect prin care vom crea 300 de noi locuri de muncă în România”, a declarat preşedintele Philip Morris, Christos Harpantidis. (sursa: zf.ro)