În 11 dintre cele mai mari 15 tranzacții, dezvoltatorii au cumpărat terenul pentru proiecte rezidențiale, potrivit unui raport al firmei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate. Printre cei mai activi cumpărători s-au numărat London Partners, One United Properties și Cordia.

Conform analizei, singurul teren achiziționat în această perioadă în București pentru dezvoltări de birouri este o parcelă în zona Orhideelor (Vest) de 7.920 mp, cumpărată de la NCH de către RC Invest pentru 5,1 milioane EUR.
Terenurile achiziționate pentru dezvoltări industriale sunt în număr de două, în Otopeni și respectiv Chitila, 171.000 mp în total, achiziâionate de Marcom și respectiv Globalworth.

Cea mai mare tranzacție a fost achiziționarea parcelei de 8,9 hectare a fostei fabrici Helitube din Colentina (estul Bucureștiului) de către compania locală de investiții SIF Banat-Crișana. Cumpărătorul a plătit 20 de milioane de euro pentru acest teren, vândut de administratorul judiciar al BelRom, un dezvoltator imobiliar insolvabil care a cumpărat aceeași parcelă pentru 60 de milioane de euro în 2008, chiar înainte de criză. Planurile de dezvoltare ale SIF Banat-Crișana pentru acest teren nu sunt încă făcute publice.

Cea de-a doua tranzacție ca valoare a fost achiziția unui teren de 2,8 ha în zona Expozitiei de către London Partners, pentru 15 milioane de euro. Cumpărătorul intenționează să înceapă acolo un nou proiect rezidențial. (sursa: wall-street.ro)