Deocamdată, acţionarul unic al acestor societăţi, Consiliul Judeţean, a alocat 100.000 de lei de la buget pentru a face o evaluare a activelor parcurilor, în urma căreia vor fi emise acţiuni care vor fi vândute. În acest fel, administratorii judeţului speră să obţină peste 10 milioane de euro.

 În halele din Parcul Industrial Carfil îşi desfăşoară activitatea peste 40 de firme din ţară şi din străinătate, care activează în domeniul industriei şi serviciilor. Halele din fostele fabrici se închiriază cu doi până la şase euro pe metrul pătrat.

Anul trecut, profitul obţinut de societatea care administrează parcul Carfil a fost de aproximativ 40.000 de lei, de şapte ori mai mare decâ în 2011. Jumătate din sumă a intrat în contul Consiliului Judeţean.

"Suntem în cursul unei evaluări, să vedem care este valoarea actiunilor, efectivă, care e valoarea activelor si probabil că după aceea acţionarul va putea lua o decizie şi să stabilească o strategie, dacă este cazul, dacă nu este cazul să încerce o privatizare. Poate fi o chestiune pozitivă pentru tot ceea ce înseamnă acest parc sau, bineînţeles, poate să aibă şi aspecte negative ", a spus Răzvan Iosif , directorul general al Parcului Industrial Carfil.

 

Şi la Parcul Insustrial Metrom a început evaluarea bunurilor. Anul trecut, profitul societăţii a fost de aproape 100.000 de lei. (sursa: digi24.4o)