Aceste companii vor ocupa în total aproximativ 10.000 mp, adică 6% din suprafața utilă a platformei și vor crea între 40-60 locuri de muncă.

 

Începând cu luna aprilie 2014, lucrările de construcție ale Parcului Industrial Bistrița Sud, primul parc industrial din județul Bistrița Năsăud, sunt în plină desfășurare. Antreprenorii, Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj (Strabag) și Serbis Bistrița, sunt hotărâți să finalizeze chiar înainte de termen, astfel încât finalul lui 2014 ar putea însemna inaugurarea platformei industriale.

 

Parcul Industrial Bistrița Sud, situat în localitatea componentă Sărata, al cărui acționar unic este Consiliul Local Bistrița, a obținut titlul de parc industrial prin Ordinul Ministerului Administrației și Internelor nr. 262/20.11.2012.

 

Proiectul, în valoare de cca. 10 milioane euro, este realizat cu ajutorul fondurilor europene și are rolul principal de a revigora industria din zonă și de a crea noi locuri de muncă. Parcul se va întinde pe o suprafață de 30 de hectare, iar suprafața utilă va fi de 180.000 mp.

 

Potrivit proiectului, după doi ani de la finalizarea construcției, gradul de ocupare trebuie să ajungă la 26%. (sursa: infohale.ro)