“Sema Parc este un spațiu generos, adaptabil tuturor afacerilor, fie că vorbim despre companii de top ce operează în clădiri de clasă A, fie că vorbim despre companii mici de producție, logistică sau cu activități de mai mici dimensiuni, care au nevoi diferite. Suntem deschiși către comunitatea de afaceri și ne bucurăm că fondatorii Pain Plaisir au ales Sema Parc pentru cel mai nou spațiu de producție al lor. Sperăm ca, în scurt timp, să le putem găzdui și un nou magazin de desfacere.” – a declarat Tina Vîrlan, Leasing Manager la River Development.

Spațiul închiriat are suprafața de 1.000 mp și se află într-una dintre clădirile existente din Sema Parc, care au trecut recent printr-un proces de reabilitate și modernizare. Spațiul este adecvat activității de mică producție. Clădirea dispune de toate utilitățile necesare și este foarte bine conectată la infrastructura și facilitățile prezente în Sema Parc.

”Am ales să ne extindem afacerea în Sema Parc cu un nou spațiu de producție, pentru excelenta poziționare și pentru facilitățile comunității dezvoltate aici. Strategia noastră, care se concentrează în acest moment doar pe București, este aceea de a deschide magazine “aproape de casă”, deoarece pâinea artizanală trebuie consumată proaspătă și cumpărată aproape zilnic, în lipsa agenților de conservare și afânare. Sema Parc ne-a oferit ingredientul unei comunități în care putem crește, așa cum ne dorim, în următorii ani.” – a declarat Irina Stăncescu, Co-Fondator Pain Plaisir.

 

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură. River Development dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total desfășurată) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp suprafața total construită), ambele aflate în zona central vestică a capitalei și în diferite stadii de dezvoltare.

River Develoment are în portofoliu peste 150.000 mp de spații de birou și a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați noile clădiri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin. Clădirile London și Oslo cu livrare în Q4 2021 vor adăuga alți 31.500 mp (suprafață închiriabilă) de birouri de clasă A în cadrul proiectului Sema Parc. În cadrul celui de-al doilea proiect al său din portofoliu - The Light, River Development a livrat deja prima fază – The Light One, o clădire de birouri de clasă A în suprafață închiriabilă de 21.653 mp. Toate proiectele recent dezvoltate sau aflate în construcție respectă standardele BREEAM pentru clădiri ecologice și au ca obiectiv calificativele ”Outstanding”.

Fondată în 2013 de Irina Stăncescu și Tom Rees, Pain Plaisir este o brutărie artizanală care oferă clienților produse de brutărie și patiserie proaspete, cu maia si fără coloranţi, amelioranţi sau conservanti. Compania deține două magazine în București, în Kiseleff și Floreasca, folosește majoritar ingrediente și materii prime locale și a creat o comunitate în jurul brutăriei și a ideii de pâine ca element central al mesei, la care se adună toată familia.

De la înființare, compania a investit 800.000 de euro, principalele proiecte fiind deschiderea primei brutării și extinderea acesteia, dezvoltarea unui nou spațiu de producție, deschiderea celui de-al doilea magazin și relocarea acestuia, crearea identității și a magazinului online, implementarea software-ului ERP pentru planificarea producției și gestionarea afacerii, dar și inițierea unui proces de rebranding. In 2021 Pain Plaisir își va mări capacitatea de producție și va deschide un nou magazin, în urma unei investiții de aprox. 500 000 euro și estimează o cifră de afaceri de două milioane euro, obținută alături de o echipă de peste 50 de angajați. (Sursa: River Develoment)