Tranzacția, care include aproape 165 de hectare (ha) de terenuri pentru noi dezvoltări, crește portofoliul logistic  al P3 la 2.9 milioane de m2 și poziționează compania în topul celor mai mari dezvoltatori de spații logistice din Europa.

 

Ian Worboys, CEO-ul P3, a declarat: “Aceste proprietăți de înaltă calitate sunt situate în locații care promit un grad de ocupare în creștere și o cerere ridicată pentru proiecte de tip Build-To-Suit (BTS). Această tranzacție completează achizițiile recente realizate de compania noastră și consolidează prezența P3 în piețele cu creștere rapidă din Europa Centrală și de Est. Compania a crescut substanțial de când a fost preluată de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge, în octombrie 2013, oferind o platformă logistică complexă și extinsă din punct de vedere geografic  pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților săi”.

 

Proprietățile achiziționate de la CA Immobilien sunt:

 

•             Parcul logistic din Blonie cu o suprafață de 177.000 m2, care se află la 30 de km vest de centrul Varșoviei. Printre chiriași se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph și retailerul online Allegro, ceea ce reflectă atractivitatea parcului pentru marii retaileri care caută spații în proximitatea capitalei poloneze. Această proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltări.

 

•             Parcul logistic de lângă Piotrkow, în centrul Poloniei, care oferă 75.000 m2 de spații, are legături directe cu Varșovia, Wroclaw și Katowice și este situat pe un teren de 120 ha, cu potențial pentru alte noi dezvoltări. Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost sunt cei mai mari chiriași ai parcului.

 

•             Parcul logistic din București, cu o suprafață de 215.000 m2 de spații, închiriate aproape în totalitate, plus 40 ha de teren pentru noi dezvoltări. Acesta este un centru major pentru furnizorii de servicii de logistică (companii 3PL) datorită accesului către autostrada A1 și către șoseaua de centură a orașului, plus terminalul intermodal de cale ferată pentru transport de mărfuri – parte componentă a Coridorului IV Pan European. Accesul facil către centrul Bucureștiului atrage clienți din e-commerce, cum ar fi eMag, unul dintre cei mai mari retaileri online, precum și companii multinaționale cum ar fi Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weiss sau Interbrands.

 

Finalizarea acestei achiziții consolidează platforma P3 în "CEE Logistics Triangle", la intersecția conexiunilor de transport dintre estul și vestul Europei cu piața industrială în plină expansiune a Germaniei. Tranzacția dublează numărul parcurilor logistice deținute de P3 în Polonia și îi întărește poziția în Varșovia. P3 este acum unul dintre cei mai mari operatori de parcuri logistice din România, care este o piață emergentă și un important hub logistic pentru piața europeană de producție.

 

P3 deține 141 de depozite în nouă țări, stabilindu-și o platformă pan-europeană care se întinde de la Madrid până la București. P3 deține, de asemenea, unul dintre cele mai mari portofolii de teren din Europa, cu targetul de a dezvolta 1,6 milioane m2 de noi spații de depozitare în Europa.

 

Ian Worboys a concluzionat: " P3 va continua să caute noi oportunități de achiziție, sau să dezvolte depozite în locații stategice din punct de vedere logistic, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale clienților săi. Pentru moment, cererea este mai mare decât oferta de spații logistice în multe piețe, ceea ce duce la o  perspectivă pozitivă pentru creșterea închirierilor." (Sursa: P3)