Prima fază a proiectului multifuncțional va include un hostel cu o capacitate de 212 de persoane, o cantină cu 200 de locuri, un supermarket și o cafenea.

Proiectul prevede o extindere a capacității de cazare și adăugarea de noi servicii pentru chiriași conform cerințelor acestora, inclusiv un centru medical, servicii de curierat, un ATM și curățătorie. Data finală estimată pentru prima fază a proiectului este sfârșitul lunii septembrie 2019. 

„Cu o rată a șomajului de 1.3%, disponibilitatea forței de muncă în București și în zonele limitrofe devine o limitare din ce în ce mai acută, resimțită din plin și de chiriașii noștri. Pentru a-și acoperi nevoia de personal, unii chiriași transportă zilnic angajații de la distanțe considerabile, de până la 100 km. În dorința de a ameliora problema forței de muncă, am decis să dezvoltăm această facilitate de cazare în P3 Bucharest A1 Park ca și un beneficiu pentru actualii și viitorii noștri chiriași. Chiriașii vor putea utiliza hostelul pentru cazarea de angajați permanenți, pentru a-și suplimenta necesarul de angajați în perioadele de vârf, cât și pentru alte nevoi punctuale de cazare (echipe de intervenție, detașări din alte locații). Este primul proiect de acest gen din București și reflectă filozofia P3 de a oferi chirașilor nu numai un depozit, ci un întreg ecosistem care să faciliteze dezvoltarea afacerii lor”, afirmă Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România.

Fiecare cameră din pensiune va avea o capacitate maximă de 3 paturi și va fi complet mobilată și echipată: frigider, TV, aer condiționat și internet Wi-Fi.

Operatorul hostelului este compania românească Real Design SRL, sub brandul IQ Hostel, care are experiență în relocarea personalului la nivel național și servicii HR, gestionând peste 5.000 de persoane relocate pentru proiecte în Timișoara, Arad, Pitești, Brașov, Oradea, Dej, Cluj, Sighișoara și Satu Mare.
 
“Suntem deosebit de încântați și onorați să facem parte din acest proiect unic în România și le mulțumim celor de la P3 pentru că au avut încredere în experiența noastră în relocare. Acest proiect este o soluție inovatoare pentru nevoile angajatorilor de a asigura angajaților condiții optime de cazare, astfel încât, prin reducerea timpul în care ajung la muncă să crească satisfacția și eficiența acestora. Un angajat mulțumit poate fi dedicat și mai eficient. Suntem optimiști că vom avea numeroase solicitări“, precizează Lucian Jantuan, Managing Partner, Real Design România.

“Zilnic, peste 4.000 de angajati vin să lucreze în P3 A1 Bucharest Park, echivalentul a jumătate din populația Chiajnei sau a Domneștiului, comunele învecinate. Prin construirea proiectului multifuncțional dorim să încurajăm dezvoltarea unei adevărate comunități în cadrul parcului nostru. Angajații vor avea la dispoziție un supermarket și o cantină cu zonă de recreere, urmând ca pe viitor să adăugăm și alte servicii. Alături de terminalul multi-modal, proiectul multifuncțional vine să consolideze pachetul complex și unic de facilități pe care chiriașii le pot găsi în cadrul P3 Bucharest A1 Park și care deservesc cei peste 372.000 m2 de spații de depozitare”, adaugă Sînziana Pardhan.

P3 Park Bucharest A1 este cel mai mare parc industrial multifuncțional din București, cu o suprafață de 372.000 mp, incluzand 14 depozite și teren care permite construirea a încă 100.000 mp de spații, cu livrare potențială în decurs de 6 luni, acces direct la A1 și conexiune directă la coridorul paneuropean 4. 
P3 Logistic Parks a achiziționat un lot de teren de 16 hectare în Dragomiresti Vale, o locație excelentă de logistică la periferia nord-vestică a Bucureștiului. Un nou parc logistic de 80.000 mp - care va fi cunoscut sub denumirea de P3 Bucharest NW Ring Road- va fi dezvoltat pe acest teren din a doua jumatate a acestui an. P3 Bucharest NW Ring Road are acces direct la noua centură extinsă a Bucureștiului și oferă acces rapid la toate zonele capitalei, precum și la autostrăzile A1 și A3. (sursa: forbes.ro)