În timp ce activitatea cumpărătorilor non-europeni a crescut în primul semestru din 2013, investițiile imobiliare comerciale rămân concentrate într-un număr mic de orașe europene. Piețele mature din Londra și Paris continuă să domine piața europeană, iar Moscova se află pe a treia poziție.

Un nivel crescut al interesului din partea investitorilor imobiliari atât internaționali cât și locali a dus la o creștere a activității în câteva orașe germane, printre care Dusseldorf ( 210%), Frankfurt ( 72%), Hamburg (52%) și Berlin ( 24%) au înregistrat creșteri semnificative în comparație cu aceeași perioadă din 2012.

Investitorii germani s-au concentrat îndeosebi pe piețele locale în ultimii ani, iar acest focus s-a intensificat în primul trimestru din 2013, cu 76% dintre achizițiile efectuate de investitori germani  direcționate către piețele locale (în comparație cu 53% în perioada 2007-2009).

Numărul investitorilor străini care au vizat piața Germaniei a crescut de asemenea, investitori internaționali din 21 de țări făcând până acum achiziții pe piețele germane în 2013. Frankfurt, în mod deosebit, a înregistrat un procent substanțial al investițiilor din afara Europei (39% din total).

 

 Londra și Moscova sut lidere la capitolul atragerii celor mai mari procente de investiții trans-regionale, cu peste 60% din tranzacții în ambele orașe realizate de investirori non-europeni. Această creștere a investițiilor din afara Europei este un motor al pieței, întrucât 28% dintre tranzacțiile înregistrate în semestrul 1 din 2013 au fost efectuate de cumpărători non-europeni, în comparație cu 22% în semestrul 1 din 2012. (sursa: CBRE)