Inca de la lansare, Frisbo preia gestionarea a doua magazine online: recentul lansat Leonardo.com.ro si magazinul de carte Okian.ro, alaturi de noua sa extindere in SUA, Okian.com.

E-fulfillment este serviciul prin care un operator preia tot procesul de onorare a comenzilor in numele unui magazin online, de la depozitare, la preluare de comenzi, impachetare si livrare sau chiar gestionare website, bazandu-se pe sisteme cloud de gestiune, raportare si urmarire a comenzilor. Cu sediul central in Brasov, Frisbo detine o infrastructura de 1.400 de metri patrati din care isi propune sa deserveasca mai multe magazine online.

„Pregatim de un an acest moment, iar munca nu a fost usoara. Am construit o hala, am implementat un sistem ERP si un sistem de analiza (Business Intelligence) cloud pentru a permite oricarui client Frisbo sa se conecteze la ele. Am pregatit un departament de custommer service capabil sa preia comenzi in numele oricarui magazin online si un sistem de gestiune in depozit capabil sa livreze optim din multiple gestiuni”, a declarat Bogdan Colceriu, CEO Frisbo. In primul an de la lansare, reprezentantul Frisbo estimeaza ca doar pentru cele doua magazine din portofoliul actual va rula comenzi in valoare de peste 1 milion de euro.

Serviciul de e-fulfillment se adreseaza in special start-up-urilor de e-commerce, oferindu-le flexibilitate si scalabilitate rapida in depozitarea, gestionarea, preluarea si livrarea produselor lor. „Aspectele operationale sunt dificil de gestionat, iar optimizarea costurilor cu acestea, in special cand focusul este pe piata sau pe produs, este o provocare pentru orice magazin online”, a adaugat Bogdan Colceriu. In aceste conditii, e-fulfillmentul apare ca o solutie simpla, implementabila imediat, al carei principal avantaj este ca transforma un cost de cele mai multe ori fix intr-unul variabil.

In sistemul e-fulfillment, clientul plateste in functie de succesul propriului magazin online. Preturile sunt in functie de comenzile preluate sau de marfa depozitata, astfel incat costul operational este direct proportional cu vanzarile realizate.

Okian realizeaza comert cu carte straina si romaneasca de peste 15 ani, fiind reprezentant in Romania al Pearson ELT, parte din cel mai mare grup educational din lume, Pearson Education.

 

Cel mai mare jucator pe piata de carte online este Elefant.ro, iar alti jucatori importanti sunt Libris sau librarie.net. (sursa: wall-street.ro)