Lucrările au fost adjudecate prin licitaţie deschisă de asocierea Eurogen Filiala Aninoasa - Aleandri - Beozzo Costruzioni - Smart Building Project.

 

Obiectivul contractului vizează modernizarea DN5 Bucureşti - Giurgiu, între km 7+573 şi km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de bază necesare cererii de transport în creştere către graniţa cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR.

 

Valoarea totală a acestui contract este de 76,1 milioane lei fără TVA, din care 85% reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană.

 

 

Durata de execuţie a lucrărilor este de un, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani.

 

Contractul iniţial pentru aceste lucrări a fost atribuit în martie 2011 companiei Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fără TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocând nerespectarea termenelor de execuţie, şi a reluat procedura de achiziţie.

 

Nelu Iordache a fost trimis în judecată într-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat în insolvenţă în decembrie 2012. (sursa: mediafax.ro)