VLParks Bucharest West face parte din portofoliul de hub-uri logistice ale Villar International Group din România. Prima unitate a parcului se întinde pe o suprafață de 10.000 mp, iar întregul proiect va ajunge la o suprafață totală închiriabilă de 80.000 mp.

Expansiunea Villar în România continuă și în sudul Bucureștiului, în Popești-Leordeni, cu dezvoltarea următoarelor faze de proiect VLParks Bucharest South, care va avea, în total, 30.000 mp de spații logistice.

„Noul parteneriat se aliniază cu strategia Nunner de a-și consolida prezența în România, unde operează deja în centre logistice în București, Cluj-Napoca și Bacău”, declară Gerhard Gerl, Director General Nunner Logistics România.

Fondată în 1955, Nunner Logistics operează în prezent facilități în întreaga Europă, inclusiv în Austria, Germania, Elveția, Spania, Republica Cehă, Lituania, Estonia, Polonia, România, Slovenia și Olanda.

După integrarea Lackner & Schwarz România în 2015 și achiziționarea GTI Logistics în 2017, Nunner și-a extins baza de clienți și soluțiile pentru lanțul de aprovizionare. Aceste achiziții au extins operațiunile companiei, de la transporturi multimodale de mărfuri până la livrări de colete mici. În România, Nunner operează în centre logistice din București, Cluj-Napoca și Bacău.

Villar International Ltd. este o companie publică care operează în domeniul imobiliar, în segmentele de dezvoltare logistică și rezidențială. Valoarea totală de piață pe TASE (Bursa de Valori din Tel Aviv) era de 700 milioane de dolari, la sfârșitul anului 2023.

Compania israeliană are un portofoliu de peste 500.000 mp de spații logistice și industriale cu un grad de ocupare de 99% și clienți precum Geberit, Stanley, Cosentino, Apollo Power.

Villar International Group deține deja două parcuri logistice în România, în vestul și sudul Capitalei: VLParks Bucharest West – Km 13, Dragomirești și VLParks Bucharest South – Popești Leordeni, unde clientul principal este ArchivIT.