Prima serie de trotinete E-twow a fost lansata pe piata in 2012, iar compania Nextrom Industries SRL de la Craiova se pregateste, acum, de lansarea unei noi serii, produse pe plan local. Toate vehiculele sub marca E-twow au fost realizate pana acum in China, de Jinhua E-Twow Technology, firma romaneasca fiind doar distribuitor pe piata europeana.

 

Dar, din acest an, o parte din productia vehiculelor electrice E-Twow se va muta la Craiova, unde se afla in constructie o fabrica - investitie realizata cu fonduri europene.

 

Fabrica va deveni operationala in primele 6 luni ale acestui an, iar capacitatea de productie preconizata la acest moment fiind de aproximativ 500 vehicule pe luna. ”Posturile care vor fi disponibile in noua fabrica din Craiova vor fi de ingineri automatisti, ingineri mecanici, strungari, frezori, sudori, lacatusi si electricieni”, au mai spus reprezentantii companiei.O parte din componentele produselor asamblate la Craiova urmeaza sa fie importata.

 

”Noi suntem distribuitorii in Europa ai produselor E-twow, certificate conform standardelor Uniunii Europene si produse in China, pentru moment. Dupa deschiderea fabricii din Craiova, vom livra in Europa produsele fabricate aici, fiind prima fabrica din Europa ce va produce, in serie, vehicule electrice de acest tip”, mai spun oficialii companiei craiovene.

 

Anul trecut, firma a vandut circa 2.000 unitati de trotinete electrice din depozitul din Romania, catre Europa, iar anul acesta, compania estimeaza vanzari la nivel european de 6.000 – 8.000 unitati. 

 

”La fabrica din Craiova vom produce, trotineta electrica E-twow si alte vehicule electrice, cum ar fi un scuter electric, o motocicleta electrica, o bicicleta electrica si un scaun cu rotile cu motor electric”, explica producatorii romani.(sursa: startupcafe.ro)