Odată cu aceste terenuri sunt scoase la vânzare şi mai multe depozite şi birouri pe care compania le deţinea în ţară, în judeţe precum Timiş, Cluj sau Ilfov, potrivit ace­leiaşi surse.

 

„Dorim să vă confirmăm faptul că în acest moment, proprietăţile puse în vânzare de către Nestlé România sunt localizate în Glina (judeţul Ilfov), în Cluj-Napoca (judeţul Cluj) şi în judeţul Bihor. Aceste proprietăţi reprezintă foste depozite. Cea mai mare proprietate este depozitul din Glina, cu o suprafaţă de 6.760 de metri pătraţi. Suntem în prezent în negocieri pentru fiecare proprietate dispo­ni­bilă, dar nu avem un termen stabilit pentru finalizarea tranzacţiilor“, spune Raluca Radu, corporate af­fairs specialist în cadrul Nestlé.

 

Potrivit datelor Ziarului Finan­ciar, aceste depozite se află în por­to­foliul companiei de circa un deceniu, de când gigantul elveţian a preluat producătorul grec de înghe­ţată Delta Ice Cream, care avea atunci şi o fabrică în România, la Bu­cureşti, dar şi mai multe depozite în ţară. Nestlé a renunţat la pro­duc­ţia de îngheţată din România în 2008.

 

Astăzi compania, cu afaceri de circa 645 mil. lei anul trecut, mai deţine o fabrică la Timişoara. (sursa: zf.ro)