„Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri.” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Conducerea și-a informat cei aproape 400 de angajați ai fabricii despre mutare, însă cei 30 de angajați ai Centrului Regional de Competențe Nestle din Timișoara nu vor fi afectați de această mișcare și își vor continua activitatea într-o nouă locație din centrul orașului.

Fabrica Timisoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 de tone de produse de cofetărie și cafea. 
Producția produselor Nestlé va continua în alte locații, în încercarea de a simplifica procesele și de a deveni mai eficiente, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. 
Nestlé este pe piața românească din 1995. Compania își va continua activitatea în România prin intermediul echipelor sale din cadrul sediului central din București, al biroului financiar din Timișoara și al echipei de vânzări active în întreaga țară. (sursa: tion.ro)