Fabrica Nestlé, in prezent localizata la periferia orasului Timisoara, s-a extins cu o cladire cu o suprafata de 1.600 m2 cu linii de productie noi si renovate pentru napolitane si bauturi. Extensia va permite ca Nestle Romania sa continue imbunatatirea calitatatii napolitanelor produse in prezent in Timisoara (JOE si Nesquick) si sa isi extinda operatiunile de productie a bauturilor (NESCAFÉ 3in1 si NESCAFÉ Cappuccino).

 

Fabrica de la Timisoara a fost inaugurata in 2000 si a beneficiat pana acum de investitii de circa 10 milioane de euro, in decursul ultimilor cinci ani. In prezent, acolo lucreaza 300 de angajati din totalul de 1.000 pe care Nestle ii are in Romania.

 

Operatiunile Nestlé din Romania acopera 10 unitati de business: bauturi, dulciuri, produse pentru gatit, inghetata, cereale pentru mic dejun, produse alimentare pentru sugari si copii mici, alimente pentru scopuri medicale speciale, hrana pentru animale, vending si Nespresso.

 

 

Nestlé sustine dezvoltarea durabila a societatii prin intermediul platformei Creating Shared Value, care integreaza preocuparile companiei cu privire la nutritie, consumul responsabil de apa si dezvoltarea rurala. Aceasta abordare este implementata in Romania prin initiative privind alimentatia sanatoasa si grija pentru copii, cum ar fi proiectul “Impreuna crestem copii mai puternici”, desfasurat in parteneriat cu Societatea Nationala de Pediatrie in scopul promovarii unei alimentatii echilibrate cu un continut adecvat de fier.

Compania este prezenta in 86 de tari, avand in total 468 de fabrici si 333.000 de angajati. In Romania, Nestlé este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata alimentara, cele mai multe dintre brand-uri fiind lideri in categorie (locul 1 sau 2 pentru majoritatea segmentelor in care acestea sunt prezente). Portofoliul Nestlé Romania are o gama larga de produse din diverse categorii, pentru a raspunde cererii consumatorilor: bauturi (Nescafé, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight), produse pentru gatit (Maggi), inghetata (Nestlé Ice Cream), produse alimentare pentru sugari si copii mici (Nestlé Nutrition), Nestlé Professional, divizia de solutii “out of home”, batoane si cereale pentru mic dejun (Nestlé Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc) si hrana pentru animale (Purina). Napolitanele JOE si Nesquik, precum si specialitatile de cafea NESCAFÉ 3in1 si NESCAFÉ Cappuccino sunt produse in Romania, la fabrica din Timisoara. (sursa: wall-street.ro)