Constantin Stroe, vicepreşedintele uzinei Dacia, ameninţa că dacă traseul coridorului IV Pan-European se va modifica şi nu va mai trece prin Piteşti, aşa cum ar vrea ministrul Sova, producătorul de maşini de la Piteşti şi-ar putea închide porţile.

“Coridorul IV, care înseamnă Arad-Deva-Sibiu-Valcea-Piteşti-Bucureşti-Constanţa, este unul fundamental pentru ţara, iar pentru Dacia este letal. Dacă tot adăugăm la costuri de fabricaţie, de logistică, costuri din acestea care ar putea fi eliminate, înseamnă că noi nu vom mai fi competitivi şi că decidenţii de azi vor trebui să răspundă în timp, atunci când, Doamne fereşte, uzina Dacia îşi va înceta activitatea”, a declarat şeful Dacia.

La rândul său, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, consideră că schimbarea traseului autostrăzii va declanşa “un scandal internaţional”.

“Dacă se va întâmpla asta, va ieşi un scandal internaţional. E trecut în documentul de preaderare. Excluderea unui drum din documentele de preaderare, acum, pentru că vrea cineva”, a precizat primarul Pendiuc.

 

Marţi, ministrul Dan Sova a declarat că traseul autostrăzii ar putea fi schimbat, deoarece ar fi de patru ori mai ieftin ca aceasta să treacă prin Braşov. Totodată, ministrul Marilor Proiecte a spus că există şi varianta construirii unor autostrăzi paralele care să ducă spre Sibiu, una dintre ele fiind proiectată să treacă prin Braşov, iar cealalalta prin Piteşti. (sursa: brasov.net)