MODULIS vine cu un concept inedit, cu 10 hale modulare ușor de compartimentat, în funcție de particularitățile fiecărui business.

Proiectul logistic va fi amenajat în municipiul Brașov, pe un teren de 45.675 mp. MODULIS va fi dezvoltat pe strada Narciselor 54, artera fiind bine conectată la infrastructura orașului. Parcul va avea o suprafață închiriabilă de 19.880 mp. Cele 10 hale au o structură modulară, iar suprafețele disponibile vor avea de la 660 mp la 2.000 mp.

Conectarea cu rețelele importante de transport și infrastructură reprezintă unul dintre principalele criterii ce stau la baza noului parc logistic. Localizarea în interiorul orașului facilitează activitatea beneficiarilor, dar și mulțumirea angajaților, aceștia având acces la mijloacele de transport în comun, pe lângă soluțiile proprii de transport ale fiecărei firme.

Dezvoltatorul propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă. Toate halele respectă normativele ISU în vigoare, având toate dotările impuse de lege în materie de siguranță și securitate la incendiu (trape automate, sprinklere, hidranți interior/exteriori etc). Lucrările vor fi demarate în luna septembrie, cele 10 hale având termen final de livrare de aproximativ 12 luni. Prețul de închiriere pornește de la 5 euro net / mp.

Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat. Proiectul industrial integrează și o componentă de producție energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare, cu capacitatea de producție 2,5 MWh energie verde necesară funcționării parcului.

QUALIS va integra în acest proiect logistic și cel mai mare HUB fast-charge pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice. 20 de stații cu toate porturile de încărcare uzuale vor contribui la încărcarea rapidă a tuturor tipurilor de mașini electrice/plug-in hibrid. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în tranzit. (sursa: QUALIS)