În urma tranzacțiilor recente, Constanța Business Park a atins un grad de ocupare de 70%, la doar câteva luni de la livrare.

“Mobexpert este o companie românească devenită cunoscută la nivel internațional prin respectul deosebit pentru calitate și dezvoltare responsabilă. Aceste valori comune stau la baza colaborării noastre pe care, foarte probabil, o vom extinde în viitor. Ne bucură interesul crescut din partea companiilor de eCommerce, retail alimentar, producției de mobilă și operațiuni logistice, motiv pentru care vom începe curând dezvoltare celei de-a doua faze a proiectului cu funcțiune logistică. Totodată, analizăm și demararea dezvoltării unui park de retail, poziționarea proiectului în imediata proximitate a autostrăzii fiind un evident avantaj de conectivitate și vizibilitate pentru următorii parteneri”, spune Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Prima unitate de depozitare a proiectului Constanța Business Park are o suprafață totală de 21,300 mp, iar întregul proiectul va fi dezvoltat pe o suprafață de 100 de hectare.

"Ne bucurăm să vedem că proiectul Constanța Business Park îndeplinește cerințele unei game largi de companii care operează în diferite industrii. Chiriașii continuă să fie atrași de caracteristicile proiectului și de poziționarea lui avantajoasă, în cel mai urbanizat județ din România. Le urăm bun venit echipelor Mobexpert și tuturor noilor membri din comunitatea Globalworth Industrial”, adaugă Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director de Piețe de Capital Globalworth Group.

Constanța Business Park oferă chiriașilor o serie de avantaje unice datorită poziționării sale strategice. Constanța beneficiază, mai presus de toate, de cea mai bună conectivitate la infrastructură din România, cu acces ușor rutier și feroviar, precum și acces la rutele maritime și fluviale.

“Pentru Mobexpert, continuă creșterea volumului de vânzări în zona de sud-est a României, iar decizia închirierii unui spațiu în cel mai nou și modern parc de business din regiune este una firească, în linie cu strategia noastră de dezvoltare. Perioada de pandemie a influențat creșterea cererii venite online, așadar ne adaptăm noilor tendințe deja devenite obiceiuri de consum și respectăm promisiunea de livrare rapidă făcută clienților noștri”, completează Dan Șucu, proprietar Mobexpert.

Poziționat în proximitatea Portului Constanța, pe coridorul de transport Pan-European IV, proiectul are acces la Autostrada A4 și este conectat la drumul național DN 39 care leagă Constanța de Mangalia.

Dezvoltarea Constanța Business Park este estimată să dureze până în 2024 și va fi executată în mai multe etape, cu scopul final de a atinge o suprafață închiriabilă, de peste 400k mp, doar pentru funcțiunea de logistică. În prima fază, livrată în iulie 2020, a fost dezvoltat un depozit logistic de 21.300 mp. Constanța Business Park se bazează pe soluții durabile și respectă politicile de mediu.

Global Vision și Globalworth mai au un proiect în dezvoltare, în paralel cu cel din Constanța. Este vorba despre Chitila Logistics Hub, unde a fost livrată prima unitate de depozitare, cu suprafață de 23.100 mp, în luna septembrie a anului 2020, închiriată către companii precum Mega Image și Green Net

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 17 ani de Sorin Preda, având o echipă de 200 de specialiști în real estate, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și institutionali din România si Europa Centrală și de Est. Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.600.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalvision.ro

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 30 iunie 2020. Aproximativ 94,4% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 700 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.