În luna noiembrie a acestui an, un distribuitor de banane comercializate sub marca Yellow a semnat un contract cu grupul MLP pentru închirierea a aproximativ 4.000 m2 de spațiul modern de depozitare care este programat să fie predat chiriașului în februarie 2020.
"România trece recent printr-un boom economic care atrage un număr tot mai mare de investitori. Lucrările pentru proiectul nostru au fost demarate la începutul anului 2019 și am fost capabili să livrăm facilitățile destinate clientului nostru atât de repede, deoarece am început să construim speculativ", a spus  Agnieszka Góźdź, Director al Departamentului de Vânzări pentru Polonia și România la MLP Group S.A.
O companie de familie care a fost prezentă pe piață timp de 31 de ani, Citronex a început ca o afacere de comerț cu fructe și legume. Astăzi, acesta este un importator și distribuitor de banane, producător de roșii și proprietar de stații de benzină, hoteluri și restaurante. Compania este un important importator de banane în Europa, aprovizionândrețele majore de retail cu fructele importate în principal de peplantațiile din Ecuador, Columbia și Costa Rica. Bananele sunt distribuite la hipermarketuri și supermarketuri, inclusiv Carrefour, Tesco și Biedronka în Polonia, Republica Cehă, Germania, Slovacia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Ucraina și Ungaria. Grupul și-a stabilit prezența în România în 2018 și va prelua o altă incintă de distribuție înparcul logistic MLP Bucharest West în primul trimestru al anului 2020.
"Cel mai important lucru pentru noi a fost găsirea unui partener complementar, așa că înainte de a lua decizia am dedicat destul de mult timp pentru revizuirea amănunțită a propunerilor și capabilităților diverșilor jucători din industrie. Decizia în privința parteneriatului cu Grupul MLP a fost motivată în principal de determinarea, rapiditatea și eficacitatea reprezentanților societății în rezolvarea problemelor, precum și de prețul rezonabil. Grupul MLP nu numai că are experienta, dar posedă, de asemenea, resursele necesare pentru a executa un proiect exigent și complex ca acesta. În cursul relațiilor noastre de lucru, reprezentanții sucursalelor poloneze și românești ale companiei au arătat o înțelegere profundă a nevoilor și așteptărilor noastre, contribuind la o cooperare eficientă și fructuoasă",a afirmat  Marek Szulc, Project Development Manager la YellowFreshFruitsS.R.L.
Prima fază a parcului logistic MLP Bucharest West cuprinde o suprafață de 22.000 m2, din care 12.000 m2 au fost deja construiți și închiriați, iar cei 10.000 m2 rămași vor fi puși la dispoziție în ianuarie 2020. Contractantul general pentru facilitati este Sagex Construct care are mulți ani de experiență în construirea de depozite.
MLP Bucharest West este un nou parc logistic și de producție cu o suprafață de 99.000 m2. Locația este excelentă, fără îndoială, cel mai important factor în selectarea spațiului pentru operațiunile de afaceri – parcul se află la numai 15 km distanță de capitala țării și are acces direct la șoseaua de centură a orașului și la autostrada A1.

Grupul MLP este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de spatii industriale, care operează in Polonia, Germania si Romania ca dezvoltator imobiliar, consultant și manager, oferind soluții cuprinzătoare pentru numeroși clienți polonezi și internaționali din segmentul industrial de producție și distribuție, permițându-le să își optimizeze depozitele și spațiile de producție. Grupul asigură servicii de o calitate excelentă prin dezvoltarea tuturor proiectelor sale deparcuri logistice în locații foarte atractive, folosind soluții adaptate la nevoile clienților.
Parcurile logistice ale grupului MLP sunt extrem de apreciate de chiriași, fapt confirmat prin prestigiosul premiu Eurobuild Award 2018 pentru MLP Pruszków I în categoria "Depozitul anului".
În conformitate cu strategia de construire &reținere, parcurile logistice ale grupului MLP sunt reținute în portofoliul său după finalizare. Chiriașii apreciază această abordare deoarece ajung sa coopereze în mod constant cu aceiași oameni care sunt responsabili pentru calitatea înaltă a serviciilor prestate. (sursa: MLP Group)