Tranzacția a fost intermediată de JLL.
”Împreună cu Metro am realizat un proces structurat cu un calendar strict care ne-a permis să încheiem contractul de închiriere într-un timp scurt, de numai şase luni. A fost un proces complex având în vedere că cerinţele Metro au vizat atât spaţii care oferă depozitare pentru mărfuri care necesită temperatură controlată, cât şi ambient. Cea mai mare provocare a fost însă să punem la punct toate detaliile pentru a încheia cu succes o tranzacţie record, de peste 58.000 metri pătraţi”, a declarat directorul departamentului industrial al JLL România, Costin Bănică.


Vestul Bucureștiului, o zonă industrială, se confruntă cu o lipsă de lucrători din domeniul logisticii, iar companiile care operează au fost nevoite să atragă oameni de la 50-60 km distanță.

"Ştefăneşti oferă toate avantajele unei zone emergente, inclusiv o disponibilitate mai mare a forţei de muncă. În plus, Metro a apreciat avantajul de a fi într-o zonă în care oferă infastructură bine dezvoltată - Şoseaua de Centură cu regim de drum expres şi conexiuni foarte bune cu autostrada A1 spre Piteşti şi cu interiorul Bucureştiului", a spus directorul de dezvoltare JLL România, Viorel Opaiţ.

Tendința de consolidare a operațiunilor logistice în vederea optimizării lanțului de aprovizionare în cadrul rețelelor de comerț cu amănuntul este prezentă din ce în ce mai mult în perioada cea mai dinamică a pieței industriale. (sursa: profit.ro)