Marelvi Impex a semnat un contract cu MLP Group pentru închirierea unui spațiu modern de peste 8.400 m2 din parcul logistic MLP Bucharest West. Spațiul închiriat include 8.200 m2 de depozit, servicii și facilității tehnice și 200 m2 de birouri și zone de recreere. Odată terminat, spațiul va fi recepționat în luna iunie a acestui an. JLL și Dunwell au oferit consultanță în cadrul acestei tranzacții.

Construcția primei facilități a MLP Bucharest West a debutat la începutul acestui an. Proiectul a fost construit pe bază speculativă. “Contractul de închiriere pe care l-am semnat demonstrează că proiectele noastre atrag lideri de piață din România. Negocierile cu alți potențiali chiriași sunt în faze avansate. Suntem încrezători că întreg proiectul va fi comercializat înainte de terminarea construcției”, notează Agnieszka Góźdź, Șefa Departamentului de vânzări din Polonia și România, de la MLP Group S.A.

Compania Marelvi a fost înfiinţată în anul 1995 cu capital exclusiv românesc. În 2000 a inceput activitatea de distributie iar in 2007 a ajuns unul dintre cei mai importanti distribuitori naţionali de electronice şi electrocasnice din România,  cu o cifră de afaceri de 56 milioane de euro. Marelvi colaboreaza cu unele dintre cele mai puternice branduri de pe piata romaneasca in activitatea de distributie, avand in portofoliu si branduri pe care le reprezinta la nivel national, precum Liebherr, Daewoo si Faber.

MLP Bucharest West s-a dezvoltat în hub-ul românesc de depozit de lângă capitala țării. Activitatea se concentrează acum pe construcția unei facilități cu o suprafață totală de 12.000 m2. Peste 22.000 m2 din spațiul modern de depozit vor fi livrați ca parte din faza întâi, MLP Bucharest West oferind la final un spațiu mai mare de 95.000 m2. Antreprenorul General al proiectului este Sagex Construct, o societate cu experiență vastă în construcția de depozite.  

Facilitatea va respecta standardele ecologice ale clădirii, cu plante pentru a obține certificarea BREEM. Se va construi la standardele MLP Group, ca depozit de clasă A cu o înălțime netă de peste 10 metri și o capacitate portantă a podelei de 6T/m2. Construcția va avea iluminat pe bază de LED-uri, sistem stropire ESFR, încălzire pe gaz, luminatoare și trape de fum.

MLP Bucharest West s-a dezvoltat în partea de Nord- Vest a Bucureștiului, lângă Chitila, județul Ilfov. Locația oferă acces direct către inelul Bucureștiului și este situată între două drumuri europene: E70 ce leagă Timișoara de București și E60 ce leagă Brașov de București. Aeroportul internațional Otopeni se află la distanță de 15 minute cu mașina și centrul orașului- aproximativ 25 de minute cu mașina.

 

MLP Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori, proprietari și manageri de bunuri de logistică și parcuri industriale precum și parcuri de afaceri la scară mică, din cele mai importante piețe din Polonia, Germania și România. Societatea, listată la Bursa din Varșovia, operează un portofoliu de proprietăți imobiliare cu o suprafață totală de închiriat de peste 1 milion de metri pătrați. Cu birouri în Varșovia, Katowice, Munchen, Dusseldorf și București, clienții și chiriașii primesc soluții imobiliare specifice utilizatorilor din sectoarele de logistică, comerț, comerț online, producție și industria auto.

Societatea operează douasprezece parcuri industriale din Polonia și are un parc în construcție în București. Prin operarea și dezvoltarea proprietății de 12,5 ha în parcul logistic MLP Unna, eforturile de expansiune din Germania câștigă acum teren. Proiectele viitoare, care sunt deja planificate, vor fi amplasate în Berlin, zona Ruhr, în Rhineland dimprejurul Mönchengladbach și zona Greater Munchen.(sursa: MLP Group)