KSHG Auto Harness închiriază în prezent o suprafață totală de 21.000 mp la CTPark Deva II, care se află la mică distanță de autostrăzile care fac legătura cu capitala României, București, și cu granițele cu Serbia și Ungaria. Compania de componente auto a adus prima linie de producție de înaltă tehnologie de acest tip în România atunci când s-a mutat la CTPark Deva II în 2022, creând 400 de noi locuri de muncă în acest proces, iar de atunci afacerea a asigurat noi proiecte de la clienți europeni care vor crea și mai multe locuri de muncă în România.

Deva, un oraș situat în regiunea istorică a Transilvaniei, și împrejurimile sale, cum ar fi Băcia, au devenit în ultimii ani un centru pentru marile întreprinderi din industria auto și alte întreprinderi de producție de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre aceste firme căutând să se orienteze către producția "nearshore" pentru a-și asigura lanțurile de aprovizionare mai aproape de locul unde se află clienții lor. Această evoluție este urmarea pandemiei COVID și a tensiunilor geopolitice care au perturbat lanțurile de aprovizionare, precum și a noilor reglementări ale UE care încurajează producătorii să își stabilească sediul în regiune. Europa Centrală și de Est (ECE) a devenit un punct de atracție pentru producătorii multinaționali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forței de muncă calificate, economiile în creștere și bunele conexiuni cu piețele din Europa de Vest fiind toți factori cheie care atrag companiile în regiune.

În calitate de dezvoltator și proprietar, CTP urmărește întotdeauna să aibă spații suplimentare în parcurile sale disponibile pentru dezvoltare, în care chiriașii săi, cum ar fi KSHG Auto Harness, să se poată dezvolta. Acest lucru explică de ce aproximativ 70% din noile contracte de închiriere ale CTP sunt semnate cu chiriași din baza sa de clienți existentă.

Andrei Bentea, Senior Leasing Officer la CTP România, a comentat:

"Ne bucurăm să vedem că KSHG Auto Harness se extinde într-un spațiu mai mare la CTP Park Deva II. La CTP ne concentrăm întotdeauna pe crearea spațiului potrivit pentru clienții noștri, care este proiectat și construit pentru a se potrivi nevoilor lor. Deoarece ne deținem parcurile pe termen lung, ajungem să înțelegem cu adevărat afacerile chiriașilor noștri, ceea ce înseamnă că atunci când aceștia sunt pregătiți să se extindă, suntem gata să îi ajutăm. În majoritatea parcurilor noastre, strategia noastră este de a avea la dispoziție terenuri suplimentare alocate pentru dezvoltare, oferindu-le chiriașilor noștri flexibilitatea de care au nevoie pentru a se extinde. Acest lucru a fost bine primit de mulți dintre clienții noștri multinaționali, care caută din ce în ce mai mult să producă la nivel nearshore bunurile pe care le fac pentru clienții lor de pe piețele europene."
 
Înființată în 1988, Kunshan Huguang Automotive Electric Co., Ltd. este o companie privată, specializată în dezvoltarea și producția de cablaje auto de înaltă și joasă tensiune. Este lider de piață în acest sector, fiind cunoscută pentru inovația și capacitatea sa de a dezvolta produse de ultimă generație.

CTPark Deva II este situat strategic în Băcia, pe autostrada E79, la doar câțiva kilometri de autostrada A1, care face legătura cu Bucureștiul și cu granițele cu Ungaria și Serbia. De asemenea, beneficiază de legături excelente de transport public către zonele locale din jur.

România este a doua piață ca mărime a CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.


CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate la bursă, din punct de vedere al suprafeței brute închiriabile, cu 11,2 milioane de metri pătrați GLA în 10 țări (la 30 septembrie 2023). Compania certifică toate clădirile noi în cadrul BREEAM cu calificativul "foarte bun" sau mai mult și a obținut un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.ctp.eu.