Această alianță strategică marchează o piatră de hotar semnificativă în amprenta ambelor companii și promite soluții inovatoare pentru industrie. Mantor E2K este născut din sinergia expertizei Mantor în construcții de înaltă calitate și a capacităților logistice și industriale de ultimă oră ale Engineering 2K. Noua entitate este pregătită să aducă soluții moderne și durabile proiectelor de construcții industriale și logistice, stabilind un reper pentru excelență în domeniu.


„Mantor General Contractor a fost întotdeauna în fruntea furnizării de servicii de construcții de calitate. Acest parteneriat cu Engineering 2K se aliniază cu angajamentul nostru față de inovare și ne va permite să oferim soluții de neegalat în construcțiile industriale și logistice”, a declarat Tomas Manjon, membru în boardul Mantor E2K, reprezentând Mantor General Contactor.


„Abordarea de extindere a Engineering 2K S.p.A. trebuie să fie întotdeauna locală. Pentru a fi competitivi, nu începem niciodată de la zero, ci ne selectăm partenerul potrivit de la care învățăm, îi transferăm din know-how-ul nostru și alături de care să cooperăm. Engineering 2K S.p.A. a început acum 4 ani parteneriatul strategic cu Mantor General Contractor S.R.L, care ne permite să ne unim punctele forte și să oferim o valoare excepțională clienților noștri din sectoarele industriale și logistice din România”, a adăugat Carlo Bellan, membru în board Mantor E2K, reprezentând Engineering 2K.


„În pofida percepției generale și a concepției greșite, România devine unul dintre cele mai interesante și strategice centre industriale și de producție din Europa, fiind capabilă să producă bunuri de înaltă calitate, atât pentru piețele locale, cât și pentru cele externe, precum modă, auto, software și produse agricole. În ultimii 5 ani, țara a înregistrat un boom în ceea ce privește salariile medii, ceea ce duce la creșterea consumului intern, a energiei și a capacității de producție. Împreună cu binecunoscutele atuuri ale țării pe termen lung: bilanț energetic pozitiv, teren vast, sector IT bine dezvoltat, cu una dintre cele mai mari viteze de bandă largă din Europa, România devine o opțiune bună de investiții pentru străini, care sunt dispuși să-și relocalizeze baza de producție. Datorită PNRR, planul strategic ce urmărește modernizarea și îmbunătățirea economiei, făcând-o mai durabilă, inovatoare și mai competitivă, infrastructura românească va fi conectată în curând din Portul Constanța direct la infrastructurile existente în Europa de Vest, astfel că va fi finalizat unul dintre cele mai importante coridoare europene. Luând în considerare toate facilitățile pe care România le oferă, industriilor li se garantează o rentabilitate ridicată și rapidă a investițiilor”, a explicat dl. Bellan.


Mantor E2K a livrat în 2022 una dintre cele mai mari fabrici de piele din Europa pentru o companie italiană lider în industria de fashion, cu o suprafață de peste 12.000 mp. Proiectul construit la Sibiu și semnat de arhitectul Guido Canali îmbină un înalt nivel de design (structură din lemn stratificat, grinzi circulare, acoperiș de tip lucarnă), utilizarea extensivă a vegetației și a luminii naturale pentru a oferi cele mai înalte standarde de mediu de lucru pentru cei peste 500 de angajați.


În 2023, compania a lucrat la extinderea unei fabrici de oțel existente și complet operaționale deținută de multinaționala spaniolă BAMESA, în Topoloveni (Argeș). Proiectarea și construcția sunt gestionate integral de companie și are o suprafață de peste 4000 mp. Având în vedere tipul de operațiune desfășurată în fabrică, proiectul a inclus, printre altele, asigurarea îmbunătățirii solului. Mantor E2K a proiectat deasupra acestuia o pardoseală specială pentru a rezista la sarcini extrem de mari și a utiliza un sistem de construcție metalic pentru structură, o modalitate de a reduce impactul clădirii asupra mediului.


Mantor E2K devine parte a Grupului European E2K prezent în Italia, Franța, Germania, iar acum și în România. Grupul este format din companii naționale independente, pentru a oferi cel mai bun suport posibil în conformitate cu reglementările locale și caracteristicile tehnice, garantând o relație strânsă cu clienții săi (piața românească pentru Mantor E2k). Acest proiect de grup implică peste 200 de persoane. O echipă internațională de înaltă calificare se asigură, zi de zi, că fiecare proiect este realizat în conformitate cu standarde profesionale excepționale.


România urmează celelalte țări în ceea ce privește sustenabilitatea. Mantor E2K se angajează în construcția sustenabilă. Obiectivul strategiei grupului este de a investiga principalele variabile asupra cărora se poate acționa în faza de proiectare a unei clădiri inteligente pentru a îmbunătăți sustenabilitatea depozitului și a logisticii.
Compania are un departament dedicat pentru a-și ajuta clienții să obțină etichete și certificări de mediu precum BREEAM și LEED.


Mantor E2K oferă o gamă cuprinzătoare de servicii, acoperind întregul spectru al construcțiilor industriale și logistice. De la concept și design până la execuție, noua entitate își propune să fie o soluție unică pentru clienți.


Mantor General Contractor este o companie românească de construcții cu acționariat spaniol. Cu o experiență de peste 10 ani pe piața construcțiilor din România, compania a fost implicată în multe proiecte importante în ultimii ani, acționând ca dezvoltator, constructor sau Property & Facility Manager. Compania a livrat cu succes diferite tipuri de proiecte, cum ar fi complexe rezidențiale, clădiri istorice și spații industriale.