Managerii din industria prelucrătoare preconizează creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +20%), mai accentuată pentru fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (sold conjunctural +48%) şi fabricarea băuturilor (sold conjunctural +46%), relevă ancheta de conjunctură din martie transmisă de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Preţurile vor rămâne relativ stabile (sold conjunctural +4%), iar numărul de salariaţi ar urma să avanseze moderat, soldul conjunctural fiind de 7% pe total industrie prelucrătoare.

 

În construcţii se va înregistra o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +25%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +19%), un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%), iar preţurile vor rămâne relativ stabile (sold conjunctural +4%).

 

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere accentuată a activităţii economice (sold conjunctural +43%). Totodată, se aşteaptă la majorarea numărului de salariaţi (sold conjunctural +27%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +16%), dar şi la creşterea moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%).

 

Cererea de servicii va consemna o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%), dar se va menţine numărul de salariaţi (sold conjunctural -1%), concomitent cu preţurile de vânzare sau de facturare (sold conjunctural +1%). (Sursa: mediafax.ro)