În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%). Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere şi anume: fabricarea băuturilor (sold conjunctural +39%), urmată de fabricarea tutunului (sold conjunctural +36%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

 

În construcţii se va înregistra o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +12%), în timp ce în ceea ce priveşte preţurile se preconizează o relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

 

"În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere accentuată a activităţii economice (sold conjunctural +48%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +41%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

 

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează scădere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural -11%)", arată INS, într-un comunicat.

 

Şi cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -1%). (sursa: mediafax.ro)