Potrivit unei hotărâri a acționarilor firmei Log Center Brașov din 15 decembrie, capitalul a fost majorat cu 45,8 milioane de lei, echivalentul a 10,36 milioane de euro. Operațiunea a fost realizată prin aporturi în numerar al acționarilor firmei, Vitrust (50%) și Immoeast Project Sexagesimus Holding (50%), fiecare în sumă de câte 5,1 milioane de euro. Astfel, capitalul a urcat de la 200 de lei la 45,8 milioane de lei (10,3 milioane de euro) și este împărțit în continuare în mod egal de cei doi acționari.

 

Immofinanz deținea circa 20 hectare de teren în nordul orașului Brașov destinat unui proiect logistic cu o suprafață totală de 62.000 metri pătrați.

 

Terenul face parte din portofoliul logistic și de terenuri destinate acestui tip de proiecte preluat la începutul lunii noiembrie de unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, compania americană Blackstone pentru puțin peste 500 de milioane de euro.

 

Tranzacția include 36 de proprietăți finalizate ale Immofinanz în mai multe țări europene, printre care Germania, Ungaria, România, Polonia, Slovacia și Rusia, precum și trei proiecte în dezvoltare, unul în Germania și două în România.

 

În România, Blackstone a preluat trei parcuri logistice - din Ploiești, Pantelimon (lângă București) și Timișoara, dar și proiectele în dezvoltare de la Ploiești și Mogoșoaia (București). (sursa: profit.ro)