„Mainfreight este o companie globală, cu o experiență de peste 40 de ani în logistică și transport. Încrederea pe care partenerul nostru ne-a acordat-o prin deschiderea hub-ului său logistic în cadrul Timișoara Industrial Park nu poate decât să ne onoreze și să încurajeze planurile noastre de expansiune pentru zona de Vest a țării și nu numai. Mă refer la dezvoltări viitoare în proiecte precum: o nouă unitate de 20.000 mp în cadrul Timișoara Industrial Park, Chitila Logistics Hub, fazele II și III – 52.000 mp, Constanța Business Park, 25.000 mp logistică, procesare și producție și 15.000 mp retail park”, spune Sorin Preda, CEO Global Vision

„Mulțumim echipei Mainfreight că a ales să se alăture comunității noastre Globalworth Industrial, fiind acum unul dintre chiriașii Timișoara Industrial Park (II). Localizat în apropierea aeroportului, proiectul nostru oferă spații pentru operațiuni de producție, depozitare și logistică aliniate la cele mai înalte standarde de calitate și mediu. Faptul că o companie de soluții logistice care își desfășoară activitatea la nivel mondial ne-a ales ca partener reprezintă o confirmare a proiectului nostru și ne bucurăm să ducem mai departe această colaborare în anii ce vor urma”, a adăugat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

În calitate de furnizor de soluții logistice la nivel mondial, Mainfreight oferă soluții de depozitare și transport intern și internațional de mărfuri. În România, compania este prezentă cu un depozit logistic central în Ploiești și hub-uri regionale de distribuție în Cluj, Bacău, și, începând din 2020, și în Timișoara, în parcul industrial aflat în proprietatea Globalworth și dezvoltat și administrat de Global Vision.

„Deschiderea hub-ului Timisoara urmărește două linii strategice: filozofia noastră de a fi cât mai aproape de client și planul de dezvoltare și consolidare a poziției noastre în Estul Europei, în special în România. Branch-ul din Timișoara devine hub regional pentru distribuția națională și gateway pentru linile de grupaj din și spre Centrul și Vestul Europei. De asemenea, pe lângă serviciile de transport domestic sau internațional în regim de FTL, LTL sau Grupaj, vom dezvolta și servicii de logistice în spații flexibile, în parteneriat cu Globalworth și Global Vision”, susține Alexandrin Macavei, Business Development Eastern Europe Mainfreight.

Investițiile gestionate până în prezent, în proiectele aflate în dezvoltare și în cele livrate în 2020, de către Global Vision depășesc 150 de milioane de euro. Pentru anul curent, Global Vision estimează investiții de peste 70 de milioane de euro, în dezvoltări de spații industriale și logistice, cu o suprafață de aproximativ 120.000 mp.

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 17 ani de Sorin Preda, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est. Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2020. Aproximativ 92,5% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice. (Sursa: Global Vision)