"Departamentul pentru Energie analizează aceste solicitări şi, la rândul său, a cerut astăzi (luni, n.r.) ANRE, instituţia care monitorizează piaţa gazelor din România, date suplimentare care să demonstreze necesitatea amânării liberalizării", a anunţat Departamentul pentru Energie, într-un comunicat.

 

Reprezentanţii instituţiei apreciază că amânarea parţială sau totală a liberalizării pentru consumatorii industriali necesită o aprobare prealabilă a Comisiei Europene.

 

În luna septembrie ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că Guvernul va suspenda pe termen nedeterminat liberalizarea preţului gazelor naturale produse în România şi destinate consumului populaţiei şi va prelungi cu cel puţin doi ani şi jumătate dereglementarea pieţei gazelor pentru companii.

"Problema suportabilităţii preţului gazelor de către populaţie devine îngrijorătoare. Pentru companii, liberalizarea este aproape de final conform calendarului, dar vrem să prelungim termenul. Suntem în momentul în care trebuie să începem să propunem măsuri", a afirmat atunci Nicolescu, într-o conferinţă. (sursa: mediafax.ro)