"Edenia Distribution Center are ca scop principal stocarea si distribuirea in zona de nord-vest a produselor din portofoliul Macromex, inclusiv cele produse la fabrica de paine congelata La Lorraine, aflata in acelasi parc industrial. Centrul de distributie (...) urmeaza sa intre in functiune in luna aprilie a acestui an, dupa finalizarea perioadei de probe. Campia Turzii este un nod important cu conexiuni directe atat catre zona de nord-vest a Romaniei, cat si catre marile orase din nord-vestul Europei. Aceasta pozitionare permite livrarea produselor in cele mai importante piete din Europa in aproximativ 24 de ore", se arata intr-un comunicat al companiei.

Intreaga constructie are o suprafata de 6.900 metri patrati, o capacitate de stocare de 17.000 paleti si este formata din mai multe zone: depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleti, zona de picking, zona de triere si expeditie paleti. In toate aceste spatii se opereaza la o temperatura constanta de - 25°C.

Proiectul, inceput in primavara anului trecut, a necesitat o investitie de 17 milioane euro, care a fost sustinuta atat din resurse proprii, cat si dintr-o finantare acordata de BCR.

Potrivit sursei citate, peste 500 de oameni au fost implicati in procesul de constructie al complexului logistic din Campia Turzii si au fost create mai mult de 100 de locuri de munca directe si indirecte.

 

Macromex este detinuta de omul de afaceri Dan Minulescu si activeaza de 20 de ani pe segmentul produselor cu temperatura controlata. Compania are in portofoliu o serie de branduri proprii precum Edenia - produse congelate, La Strada - gelaterii, Corso - inghetata, Gruia, Azuris si Casa Gruia, dar si marci partenere: La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites si Mars. (sursa: wall-street.ro)