Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad , cu o lungime de 22 km, va fi deschis traficului până la sfârşitul acestui an, mai devreme decât termenul asumat de constructor prin contract, care era 21 ianuarie. "Conform datelor de până acum şi ale angajamentelor constructorului, tronsonul de autostradă va fi gata în luna decembrie", au declarat, pentru ECONOMICA.NET, surse din conducerea Ministerului Transporturilor.

 

Lucrările la cei 22,2 km de autostradă, dintre Nădlac şi Pecica, sunt executate de un consorțiu format din companiile Astaldi și Max Boegl România, care au preluat în 2013 autostrada de la firma Romstrade, lucrările fiind executate atunci în proporţie de 27%.

Acest tronsonul este ultimul din România, cel mai la vest, şi va conecta autostrada de pe vechiul coridor IV (Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu) de autostrăzile din Ungaria şi, mai departe, de Vestul Europei.

În acest an, România a inaugurat un singur tronson de autostradă, tot de 22 km: lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, care permite circulaţia neîntreruptă pe autostradă între Sibiu şi Deva, pe 126 km. Este a treia autostradă cu o lungime mai mare de 100 km din ţară. (sursa: economica.net)