Tranzacția va permite companiei LafargeHolcim să-și dezvolte poziția pe piața de materiale de construcții din România, unde compania este deja prezentă în segmentele de ciment, beton și agregate.

Jan Jenisch, CEO al LafargeHolcim: "Aceasta este cea de-a șasea noastră achiziție în acest an și ne îndeplinim angajamentul de a dezvolta în continuare segmentul de afaceri Solutions & Products, ca parte a Strategiei 2022 -"Building for Growth". Achiziția permite companiei LafargeHolcim să intre pe piața de beton prefabricat din România, aflata in crestere și să devină un furnizor de soluții integrate pentru clienții noștri locali".

Somaco operează cinci fabrici de prefabricate de beton și o fabrica de BCA în România. Compania a raportat vânzări nete în valoare de 56 milioane EUR în 2018 și are 750 de angajați. Are un portofoliu puternic de soluții prefabricate pentru poduri, tuneluri, metrou și platforme logistice și furnizează produse pentru sectorul rezidențial. Segmentul de prefabricate al României este așteptat să crească în următorii ani, datorită necesităților ridicate de construcție și infrastructură ale țării.

Tranzacția este supusă aprobărilor de reglementare și este de așteptat să se încheie în T4 2019. (sursa: LafargeHolcim)