Compania japoneza a prezentat marti o propunere de reorganizare a activitatilor de productie dintr-o serie de tari europene, prin care intentioneaza sa isi imbunatateasca operatiunile, potrivit Mediafax.

 

"Mediul economic dificil, accizele mari si comertul ilicit cu produse din tutun au dus la scaderea volumului de vanzari in mai multe tari cheie din Europa. La acestea se adauga necesitatea de a ne conforma cu cele mai recente schimbari legislative din domeniu, precum varianta revizuita a Directivei EU pentru Produsele din Tutun (TPD2). Toate acestea ne-au determinat sa ne reanalizam activitatile de productie", se arata in comunicatul companiei japoneze.

 

JTI propune inchiderea unitatilor din Lisnafillan (nordul Irlandei) si Wervik (Belgia) si mutarea productiei de tigari si tutun in alte fabrici din Europa, posibil in Romania si Polonia. Productia de la fabrica din Tier (Germania), cu exceptia produselor destinate companiei americane Ploom, ar urma sa fie de asemenea relocata in cadrul programului de restructurare.

 

Planul de restructurare, care va afecta aproximativ 1.100 de angajati din statele membre UE, ar urma sa se desfasoare in mai multe etape, iar procesul de inchidere a unitatilor de productie va fi implementat intre 2016 si 2018. Detaliile financiare vor fi prezentate ulterior, dupa consultari cu reprezentantii angajatilor si cu autoritatile europene, potrivit comunicatului. JTI este membra a grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun.

 

JTI comercializeaza marci precum Winston, Camel si Mild Seven. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. JTI a fost prima companie multinationala de tutun care a inceput sa produca in Romania, in 1994, la un an dupa ce a inceput activitatile locale prin importul tigaretelor Camel produse in Germania. JTI Romania are aproximativ 1.000 de angajati. (sursa: wall-street.ro)