Ciprian Sîrbu are peste 10 ani de experiență în logistică, e-commerce și supply chain industrial, completați de 7 ani în care activat în domeniul IT. Rolul lui Ciprian în cadrul JLL este de a oferi consultanță clienților în eficientizarea lanțului de aprovizionare în condițiile creșterii nevoii pentru astfel de servicii.
Chiar dacă magazinele fizice s-au redeschis în cele mai multe cazuri, creșterea continuă a comerțului electronic pune managementul lanțului de aprovizionare în centrul atenției și accelerează nevoia de spațiu logistic la nivel global, și așa cum am văzut în ultimii ani, și la nivel local. Această nevoie vine în paralel cu o competiție crescută în ceea ce privește eficiența și gestionarea în mod profesionist a lanțului de aprovizionare.
”Înainte de anul 2020 discutam despre un model classic de supply chain, completat cu cerințe specifice pentru a acomoda canalele de vânzare online în structurile logistice. Retailerii și de asemenea furnizorii acestora, concentrau resursele pentru a optimiza procesele și fluxurile, dar păstrau modul de lucru consacrat din ultimii 10 ani.
Începând cu 2020, distanțarea social a generat un curent de schimbare la nivel mondial. Odată cu creșterea acelerată a segmentului online, dezvoltarea platformelor de vânzare tip marketplace, a agregatoarelor de produse și servicii, dar și a soluțiilor de last mile delivery, nevoia de simplificare, digitalizare și scurtarea lanțului de furnizare devine un subiect strategic. Consider că este momentul să profităm de atenția acordă la nivel mondial segmentului de supply chain și că putem transforma provocările de astăzi în oportunități de dezvoltare pentru viitor”, a declarat Ciprian Sîrbu, Supply Chain Services JLL România.
Legătura dintre lanțurile de aprovizionare și segmentul imobiliar este acum mai importantă ca niciodată. Creșterea comerțului online a dus la scăderea vânzărilor în magazinele fizice și a pus presiune pe rețelele globale de supply chain.
De asemenea, a scos la iveală necesitatea serviciilor logistice și a unor rețele de suply chain solide pentru sectoare cheie globale.
„Suntem încântați de decizia lui Ciprian de a se alătura echipei de industrial a JLL și considerăm că experiența sa în logistică și Supply Chain va completa serviciile de real-estate cu o componentă suplimentară, care va crește valoarea adăugată a proiectelor la care lucram”, a declarat Costin Banica, head of Industrial Department JLL România.
Alianța are ca scop îmbinarea expertizei JLL din domeniul imobiliar cu know how-ul specific domeniului de supply chain pe care îl deține Mibach Consulting și își propune să ofere soluții unitare pentru identificarea corectă a locațiilor, integrarea acestora în rețeaua clientului și utilarea spațiilor de depozitare, asigurând astfel lanțuri de aprovizionare/distribuție flexibile, eficiente și orientate către nevoile clienților.
Parteneriatul vine într-un moment în care asistăm la o cerere în creștere pentru serviciile care vizează eficientizarea lanțului de aprovizionare de către companii din întreaga lume.
Miebach Consulting oferă servicii internaționale de consultanță pentru lanțul de aprovizionare. Compania configurează și implementează lanțuri de aprovizionare după cele mai noi standarde în domeniu, fiind una dintre cei mai mari consultanți din lume în acest domeniu. (Sursa: JLL)