„Aceste distincții vin după alte două premii importante din acest an, două medalii de aur obținute la Singapore și la EUROINVENT 2020. Pentru noi înseamnă o mare reușită- aceea de a stârni interesul oamenilor și al mediului business în ceea ce privește protecția seismică. Am văzut cu toții ce înseamnă un pericol iminent și aici ma refer la pandemia de COVID-19. Același lucru este valabil și pentru un seism – ne punem în ipostaza ce facem când va veni, nu dacă va veni”, declară Dr. Ing. Mircea Manolescu, directorul companiei care a dezvoltat iSentinel® IoT.

Siguranța la locul de muncă a devenit unul dintre obiectivele angajatorilor. La începutul pandemiei, mediul de afaceri a fost nevoit sa adopte munca la distanță. Astăzi, o parte din companii din întreaga lume încearcă o revenire planificată la birou, asigurându-se că la întoarcere, spațiile de birouri sunt sigure, îmbunătațesc colaborarea și productivitatea. Foarte multi angajati privesc și acum acest lucru ca un beneficiu. Însă cum pot proteja companiile aceste beneficii în viitor?

Invenția și inovația sunt cele care conduc destinul unei companii

Invențiile și inovațiile sunt create pentru a oferi fiecăruia dintre noi posibilitatea de a trece cu bine peste cutremure, dezastre naturale sau situații de război.
„iSentinel®, o inovație românească, îi ajută în cazul unui seism. Sunt conștient că era digitală a forțat și a ajutat companiile și pe noi individual să ne schimbăm. Schimbarea comportamentului consumatorului determină de asemenea, companiile să inoveze și să abordeze totul cu o nouă mentalitate. Uitați-vă la Apple cum a crescut. Găsim compania acum în media, software, comunicații etc. Dacă la început exista o ușoară reticiență, acum, sunt mult mai deschiși să investească ca să poată să-și continuie afacerile și bineînțeles, în primul rând, să salveze viețile angajaților și clienților săi și să protejeze mediul. În proverbiala concurență între cei doi giganți, IBM are o lungime avans în România la capitolul proactivitate privind protecția și avertizarea seismică prin instalatea unei soluții iSentinelâ IMMO. Costurile de implementare pot fi recuperate încă din primul an de funcționare prin scaderea cu 7-12% a primei de asigurări”, declară Dr. Ing, Mircea Manolescu.

iSentinel®, soluția inteligentă de protecție și avertizare seismică, este rezultatul excepțional dintre rigoarea științifică a unui doctor inginer și practica pe care i-a oferit-o experiența de tehnician în domeniu și spiritul antreprenorial. De aceea, iSentinel®, soluția inteligentă de protecție și avertizare seismică, vine cu o abordare complexă în întâmpinarea antreprenorilor și a persoanelor fizice.

iSentinel®, sistemul inteligent de protecție și avertizare seismică, este deja instalat în tară și în afară. Banca Națională a României, Institutul Bancar Român, ENGIE, Mediaplus, fabrică Puratos, IBM, Skanska, GreenGate, Tower Center International, Academia Hagi, Muzeul Țăranului Român, International School of Bucharest etc, dar și persoane fizice sunt doar câțiva dintre clienții care folosesc cu deplină satisfacție iSentinel®.

De asemenea, soluția iSentinel® s-a implementat cu succes în Elveția, SUA, Honolulu, Franța, Italia, Bruxelles etc.

Avantajele companiilor și organizațiilor de top care folosesc iSentinel®
iSentinel®, soluția inteligentă de protecție și avertizare seismică, urmează protocolul pe care îl dorești. Avantajele pe care le oferă iSentinel®, soluția de protecție și avertizare seismică, sunt numeroase, însă Dr. Ing, Mircea Manolescu ne-a enumerat câteva:

1. Viață-sănătate
Viața utilizatorilor este protejată în mod direct și indirect: prin alarmare precoce și/sau prin difuzare de mesaje vocale cu instrucțiuni pentru plasarea lor în zonele cu riscul cel mai mic, dar și prin faptul că împiedicând să se producă explozii și incendii, utilizatorii nu mai sunt expuși riscurilor suplimentare, în afară celor generate de prăbușirea clădirii, total sau parțial, de căderea unor obiecte grele, împroșcarea cu cioburi de sticlă sau faianță etc., deja cunoscute.

2. Protejează clădirea și bunurile
Cu mai puțin de 1% din investiție, ceea ce oferă un coeficient mare de performanță a investiției – adică raportul dintre valoarea protejată și valoarea protecției - foarte bun, iSentinel®, soluția inteligență de protecție și avertizare seismică, acoperă cca. 50% din riscurile consecutive ale unui cutremur. Incendiile și exploziile datorate scurgerilor de gaze sau scurt-circuitelor electrice, inundațiile, exfiltrarea substanțelor toxice și periculoase, deversarea lor în aer sau în emisari, au consecință, pe lângă - distrugerea clădirilor, a activelor firmelor, a patrimoniului persoanelor fizice și juridice, distrugerea irecuperabilă a operelor de artă, distrugerea sistemelor și echipamentelor industriale - și poluarea mediului înconjurător.

Alcătuirea și aplicarea automată a unui protocol de protecție seismică, personalizat în funcție de specificul și necesitățile fiecăruia și aplicarea lui strictă, constituie soluția inteligență de protecție și avertizare seismică iSentinel®, cu eficiență maximă și fiabilitate. Mai mult decât atât, prin capacitatea sistemului de a comunica cu alte sisteme de tip BMS, SCADA și Centrală de Incendiu participă la realizarea protecției integrate a clădirii.

3. Evită poluarea mediului
Multe dintre procesele industriale implică folosirea, în procesul tehnologic, a substanțelor nocive pentru persoane și mediu. Prin respectarea normelor de securitate, în condiții obișnuite, utilizarea lor se face în deplină siguranță. În cazul unui cutremur apar, însă, situații neprevăzute care pun în pericol viața oamenilor și calitatea mediului. Prin utilizarea unei soluții iSentinel® personalizate (iSentinel HOME®, iSentinel IMMO®, iSentinel Industry®) în funcție de specificul activității și de necesitățile beneficiarului, toate aceste pericole sunt mult reduse sau dispar total. Soluția iSentinel® Industry permite declanșarea unui număr nelimitat de protocoale de protecție specifice. În plus, prin utilizarea unor senzori suplimentari de gaz, fum, apă, temperatură etc. și prin interconectarea acestui sistem cu cele existente deja în clădire, tip BMS sau Centrală de Incendiu, se realizează protecția integrală a obiectivului.

4. Continuitate business

Prin evitarea distrugerilor consecutive unui cutremur, adoptarea unei soluții inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinel® permite reluarea activității la scurtă vreme după aceea. Acest lucru, pe lângă faptul că patrimoniul rămâne intact, permite și onorarea cu întârziere minimă sau zero a contractelor, ceea ce reprezintă un avantaj concurențial: întotdeauna clienții se reorienteaza către cei care sunt capabili să le satisfacă necesitățile la timp.

Repararea distrugerilor produse de cutremur sunt plătite de asigurator (cu condiția ca acesta să nu dea faliment, cum s-a întâmplat la 9/11), dar nu acoperă și profitul pierdut până la remedierea situației și reînceperea lucrului.

ISentinel IoT®, o nouă soluție inteligentă, premiată la marile saloane de inventică din lume
Dr. Ing. Mircea Manolescu a participat la începutul lunii mai la Asia Invent –expoziția de inventică de la Singapore. Acolo iSentinel®, soluția inteligentă de protecție și avertizare seismică, a primit medalia de aur. Este a 60-a din portofoliul de medalii și distincții primite în ultimii ani, fapt ce certifică eficiența acestei soluții.

În perioada 21-23 mai, la Iași, a avut loc cea de-a XII-a ediție a EUROINVENT, expoziție organizata de profesor doctor Andrei Sandu, președintele Forumului Inventatorilor Români.

Dr. Ing. Mircea Manolescu a participat cu soluția inteligentă iSentinel IoT®, creată și personalizată pentru instalații industriale, clădiri, care asigură protecția vieții și a mediului în caz de cutremur major și alte dezastre.

Structurată pe trei niveluri, detecție, decizie și execuție, această soluție inteligentă permite conectarea în orice moment a iSentinel® cu alte sisteme compatibile tehnologic (gaz, fum, apă și / sau detecție personalizată) pentru a extinde soluția iSentinel IoT® la orice tip de protecție, nu numai la cutremur.

Pe piața sunt disponibile deja soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinelâ. Pentru a răspunde cererilor pieții, au fost create trei tipuri de soluții: iSentinelâ HOME, iSentinelâ IMMO, iSentinelâ Industry.

 

iSentinel®, soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie românească inovatoare, cu preocupări în domeniul sistemelor de protecție și salvare a vieții și bunurilor în caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste și acțiuni de război. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™ au o largă recunoaștere internațională și sunt destinate îmbunătățirii condițiilor de viață ale oamenilor, siguranței și protecției patrimoniului. (sursa: Arexman Construct)