In Romania, producatorul irlandez preia activele companiei franceze Lafarge, si anume doua fabrici de ciment, de la Medgidia si Hoghiz, si statia de macinare de la Targu Jiu. Activele pe care le cumpara CRH reprezinta "cea mai mare parte dintre afacerile la care trebuie sa renunte" cele doua companii pentru a putea incheia fuziunea convenita in luna aprilie a anului trecut, a afirmat Bernard Fontana. directorul general al Holcim, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax.

 

CRH preia operatiunile detinute de Holcim si Lafarge in Europa, Canada, Brazilia si Filipine, care au generat anul trecut venituri in valoare de 5,2 miliarde de euro. Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) este estimat la 744 de milioane de euro pentru 2014, potrivit Holcim.

 

Holcim si Lafarge au convenit la inceputul lunii aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro. (Sursa: dailybusiness.ro)