Ioan Neculce, proprietarul Romchimprotect din Filipeşti, a declarat: “Va fi prima investiţie de producţie de o asemenea valoare realizată în ultimii zece ani într-o comună a judeţului. Dacă finalizarea proiectului prin forţe proprii ale firmei era estimată pentru 2016, implicarea oamenilor de afaceri chinezi va permite scurtarea termenului de punere în funcţiune iniţial cu mai bine de doi ani. Vom fabrica produse chimice speciale şi de protecţie a suprafeţelor, între care şi unele destinate industriei de avioane”.

Cu o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, investiţia va da de lucru, într-o primă fază, la aproximativ 50 de persoane ce vor dispune, în curând, de cursuri de specializare, potrivit aceleiaşi surse.

Sun Xiaohui, managerul general al firmei Beijing Yadilite Aviation Chemical, a explicat: ”Cred că vom avea o colaborare îndelungată şi fructuoasă. În mod cert vom dezvolta aici, împreună, o afacere mare. Sper ca produsele ce vor fi obţinute la această fabrică să ajungă cât mai curând atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din China”.

 

Firma băcăuană Romchimprotect deţine mai multe brevete de invenţii în domeniul vopselelor epoxidice şi al ignifuganţilor. (Sursa: infohale.ro)