"Investiţiile din majoritatea sectoarelor metalurgice au înregistrat creşteri, cea mai mare parte a acestora fiind direcţionată către: topitorii de oţel cu 28,4%, cuptoare pentru pregătirea fontei şi a ferialiajelor (inclusiv furnale) 13% şi alte instalaţii metalurgice 20,2%", informează INS, citat de agerpres.

 

Potrivit documentului, anul trecut s-a observat o scădere a capacităţilor de producţie în aproape toate sectoarele metalurgice. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat pentru pregătirea şarjei (-26,3%), pentru produse obţinute din produse laminate la cald (-12,8%), pentru produse plate laminate la cald (-11,6%). Sectoarele metalurgice în care s-au înregistrat creşteri ale capacităţilor de producţie au fost cele pentru oţel utilizat pentru turnarea continuă (7,3%) şi pentru fontă şi feroaliaje (2,5%).

 

"Din punct de vedere al utilizării capacităţilor de producţie, în anul 2014 se constată că, în sectoarele cocserie, fontă şi feroaliaje, capacităţile sunt utilizate în proporţie de 97%, faţă de 96,6% în 2013, iar instalaţiile de producere a oţelului brut sunt utilizate la 70,5% din capacitate faţă de 63,5% în anul 2013, observându-se o uşoară creştere în sectoarele cocserie, fontă şi feroaliaje şi o creştere faţă de 2013 în instalaţiile de producere a oţelului brut", informează INS. (sursa: incomemagazine.ro)